Categorie

Terci de ovăz peste noapte: 4 rețete rapide

Terci de ovăz peste noapte: 4 rețete rapide

Dacă dimineața numărați fiecare minut, cu siguranță veți aprecia rețeta noastră rapidă pentru un mic dejun sănătos și simplu. Terciul de ovăz se prepară în câteva clipe și dimineața trebuie doar să-l scoateți din frigider. Marca ideală!


Dimineața fiecare minut contează, o rețetă rapidă pentru un mic dejun simplu și sănătos este exact ce aveți nevoie. Dar nu este o singură rețetă prea puțin? Este, și de aceea avem patru rețete pentru voi! Puteți pregăti terciul de ovăz cu o zi înainte și dimineața doar să-l scoateți din frigider. Baza este întotdeauna aceeași, iar în funcție de gusturi și dispoziție puteți varia ingredientele. Astfel, terciul nu vă va plictisi niciodată și poate fi consumat atât la micul dejun, cât și ca gustare. Am pregătit 4 variante diferite pentru inspirație, dar imaginația voastră nu are limite. Simțiți-vă liberi să creați propriile variante!

MOD DE PREPARARE:

  1. Într-un bol pregătit, amestecăm fulgi de ovăz împreună cu semințe de chia, iaurt natural, lapte și sirop de cicoare.
  2. Turnăm amestecul în pahar și îl lăsăm peste noapte în frigider.
  3. Dimineața îl asezonăm după gust.

GRIZLY TIP 👉 Pentru un gust mai intens de nuci, adăugați 50 g de cremă de nuci.

Varianta nr. 1: Terci de ovăz cu zmeură și cocos

Adăugați zmeură proaspătă sau zmeură liofilizată, cremă de migdale și decorați terciul cu fulgi de cocos și migdale.


Varianta nr. 2: Terci de ovăz cu cacao

Adăugați 1 lingură de cacao în baza de terci și apoi asezonați terciul cu cremă de alune de pădure, banane, afine și alune de pădure.


     

Varianta nr. 3: Terci de ovăz cu căpșuni și kiwi

Adăugați 2 linguri de praf de căpșuni liofilizate în baza de terci și decorați cu căpșuni proaspete sau liofilizate, kiwi și alune de pădure.


Varianta nr. 4: Terci de ovăz cu portocale și mango

Adăugați 1 lingură de cremă de migdale și asezonați terciul cu portocală și mango liofilizat. Dacă nu aveți la cremă de migdale, îl puteți înlocui cu cremă de caju, portocale proaspete și mango liofilizat.


Poftă bună!

Autoarea rețetei

Michaela Ryglová alias @fitnessrecepty

Lucrez ca nutriționistă și îmi place să gătesc și să coc în timpul liber. Nu doar cele două cărți de bucate tipărite, ci și rețetele mele publicate pe rețelele sociale demonstrează această pasiune. Sunt și mamă a doi copii, așa că veți găsi la mine și multe rețete pentru cei mici.

Ingrediente

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!