Dimineața fiecare minut contează, o rețetă rapidă pentru un mic dejun simplu și sănătos este exact ce aveți nevoie. Dar nu este o singură rețetă prea puțin? Este, și de aceea avem patru rețete pentru voi! Puteți pregăti terciul de ovăz cu o zi înainte și dimineața doar să-l scoateți din frigider. Baza este întotdeauna aceeași, iar în funcție de gusturi și dispoziție puteți varia ingredientele. Astfel, terciul nu vă va plictisi niciodată și poate fi consumat atât la micul dejun, cât și ca gustare. Am pregătit 4 variante diferite pentru inspirație, dar imaginația voastră nu are limite. Simțiți-vă liberi să creați propriile variante!
MOD DE PREPARARE:
- Într-un bol pregătit, amestecăm fulgi de ovăz împreună cu semințe de chia, iaurt natural, lapte și sirop de cicoare.
- Turnăm amestecul în pahar și îl lăsăm peste noapte în frigider.
- Dimineața îl asezonăm după gust.
GRIZLY TIP 👉 Pentru un gust mai intens de nuci, adăugați 50 g de cremă de nuci.
Varianta nr. 1: Terci de ovăz cu zmeură și cocos
Adăugați zmeură proaspătă sau zmeură liofilizată, cremă de migdale și decorați terciul cu fulgi de cocos și migdale.
Varianta nr. 2: Terci de ovăz cu cacao
Adăugați 1 lingură de cacao în baza de terci și apoi asezonați terciul cu cremă de alune de pădure, banane, afine și alune de pădure.
Varianta nr. 3: Terci de ovăz cu căpșuni și kiwi
Adăugați 2 linguri de praf de căpșuni liofilizate în baza de terci și decorați cu căpșuni proaspete sau liofilizate, kiwi și alune de pădure.
Varianta nr. 4: Terci de ovăz cu portocale și mango
Adăugați 1 lingură de cremă de migdale și asezonați terciul cu portocală și mango liofilizat. Dacă nu aveți la cremă de migdale, îl puteți înlocui cu cremă de caju, portocale proaspete și mango liofilizat.
Poftă bună!