GRIZLY

Fulgi de ovăz fini cu muguri 1000 g

13,99 lei

11,19 lei cu codul PRIMAVARA20

13,99 lei / kg

În stoc

Livrăm 28. 4.

Temporar indisponibil

Livrare de la 13,99 lei

Fulgi de ovăz merită să fie întotdeauna în cămară. Sunt un ingredient ideal pentru pregătirea micului dejun și cu siguranță te va încânta faptul că fulgii noștri sunt foarte fin măcinați, ceea ce îi face perfecți pentru prepararea rapidă a terciului de ovăz.

Popis

GRIZLY Fulgi de ovăz fini cu germeni 1000 g

Fulgii de ovăz merită să fie întotdeauna în cămară. Sunt un ingredient ideal pentru pregătirea micului dejun, iar cu siguranță te va încânta faptul că fulgii noștri sunt foarte fin măcinați, ceea ce îi face perfecți pentru prepararea rapidă a terciului de ovăz.

Probabil că suntem de acord că fulgii de ovăz sunt cel mai des folosiți pentru prepararea terciului de ovăz, care trebuie doar fiert cu apă sau lapte. Cu toate acestea, utilizarea lor în bucătărie este mult mai variată. Au un gust excelent în combinație cu iaurt, fructe uscate sau liofilizate sau nuci. Poți adăuga și stafide sau curmale, sau îi poți folosi la coacere și gătit. Pe lângă terciul clasic de ovăz, dimineața poți să savurezi delicioase clătite cu iaurt grecesc și unt de arahide, pentru care vei avea nevoie și de fulgi de ovăz. Rețeta o găsești aici.

De ce să alegi fulgii fini de ovăz cu germeni?

  • preparare rapidă și ușoară
  • fulgi extra fini
  • utilizare versatilă în bucătărie
Rețetă cu caju
Caju în creștere

Cum poți folosi fulgii fini de ovăz cu germeni?

Fulgii sunt baza ideală pentru un mic dejun sănătos și echilibrat. Se caracterizează prin preparare rapidă și ușoară. Pot fi adăugați în iaurt, utilizați pentru terciuri de ovăz, musli sau granola, dar și în deserturi și prăjituri cu fructe.

Cum are loc procesul de germinare a fulgilor?

Producția industrială a fulgilor de ovăz germinați include mai multe etape, asigurând o germinare corectă, păstrarea nutrienților și stabilitatea produsului.

  • curățare și selecție – îndepărtarea mecanică a impurităților
  • înmuiere și germinare – controlul umidității și temperaturii timp de 1–3 zile
  • uscare – la temperaturi scăzute pentru păstrarea enzimelor
  • îndepărtarea germenilor – pentru o textură mai bună și durată de viață mai lungă
  • rularea în fulgi – presare la grosimea dorită

În timpul germinării, au loc procese enzimatice care îmbunătățesc digestibilitatea și biodisponibilitatea nutrienților. Amidonul se transformă în zaharuri, proteinele în aminoacizi, iar grăsimile în acizi grași ușor digerabili. Crește conținutul de vitamine C, E și B, în timp ce substanțele care pot încetini digestia sunt descompuse. Datorită acestor procese, fulgii germinați sunt ușor digerabili, nutritivi și susțin o digestie sănătoasă.

Ingrediente

Valori nutriționale per 100 g

Valoare energetică: 1543 kJ / 367 kcal
Grăsimi: 8,4 g
din care acizi grași saturați: 1,3 g
Carbohidrați: 56 g
din care zaharuri: 1 g
Proteine: 12 g
Sare: 0,003 g

Clasificare

Ingrediente: Fulgi de ovăz integrali 100 %
Alergeni: Conține gluten. Poate conține urme de arahide, nuci și susan.
Țara de origine: Republica Cehă
Ambalaj: Ambalaj PP vidat (în timpul transportului, ambalajul se poate slăbi, dar acest lucru nu afectează calitatea produsului).
Depozitare: A se păstra într-un loc întunecat, rece și uscat.