În stoc
Livrăm 19. 12.
Temporar indisponibil
Livrare de la 16,99 lei
Fasolea ochi negri are caracteristica sa peculiara de a avea o pată neagră cu o pată luminoasă în mijloc, și astfel a primit numele de "ochi negri". Are un gust delicat de unt, care poate aduce ușor aminte de năut.
Popis
GRIZLY Fasole ochi negri 1000 g
- Categorie administrativă: Leguminoase
- Compoziție: Fasole ochi negri 100%
- Țara de origine: Myanmar (Birmania)
- Depozitare: Depozitați într-un loc întunecat, răcoros și uscat.
- Ambalaj: Ambalaj din PP reînchis sau ambalat în PP la vidare (în timpul transportului poate să se producă desigilarea, care nu afectează calitatea)
Caracteristici și beneficii: Au origini în Africa. La noi, întâlnim în principal semințe de fasole comună, care este cultivată în multe soiuri, semințele diferind prin culoare, formă și dimensiune. Cel mai adesea, putem găsi și alte tipuri de fasole, cum ar fi fasole albă mică și jumbo mare, roșie, adzuki, pinto, mungo și altele. Fasolea este bogată în proteine vegetale de calitate și, mai ales, reprezintă o sursă de vitamine și minerale. Conține o cantitate mare de calciu și potasiu și o cantitate mai mare de acid folic, dar și fosfor, magneziu, iod și fier, niacin și provitamina A. Este benefică pentru inimă, circulația sângelui și tensiunea arterială ridicată. Datorită conținutului de fibre, ajută la reglarea funcției intestinale. Este potrivită pentru diabetici. Fasolea poate fi, de asemenea, crescută sub formă de bob sau germinat, ceea ce îmbunătățește și mai mult digestibilitatea proteinelor vegetale de calitate și adaugă vitamine și minerale suplimentare. Din fasole se pot face pastai delicioase sau salate interesante. Merge în supă, sosuri sau ca garnitură sănătoasă.
Ingrediente
Valori nutriționale per 100 g | |
---|---|
Valoare energetică: | 1 324 kJ / 311 kcal |
Grăsimi: | 1,6 g |
dintre care grăsimi saturate: | 0 g |
Carbohidrați: | 54,1 g |
dintre care zaharuri: | 0 g |
Fibre: | 8,2 g |
Proteine: | 23,5 g |
Sare: | 0,04 g |