În stoc
Livrăm 11. 7.
Temporar indisponibil
Livrare de la 13,99 lei
Fasolea albă măruntă are un gust delicat și reprezintă o leguminoasă foarte versatilă. Este ideală pentru salate, supe, sosuri sau ca garnitură hrănitoare. Conține o cantitate mare de proteine vegetale de calitate și fibre, dar și vitamine și minerale. Savurați-le în calitate bio!
Produse similare
Popis
GRIZLY Fasole albă BIO 500 g
- Clasificare administrativă: Leguminoasă
- Compoziție: Fasole albă* 100%
- *CZ-BIO-003 produs al agriculturii ecologice
- Țara de origine: China
- Depozitare: A se păstra într-un loc întunecat, rece și uscat.
- Ambalaj: Pungă PP resigilabilă sau ambalaj PP vidat (în timpul transportului este posibilă pierderea vidului, ceea ce nu afectează calitatea)
Proprietăți și beneficii: La noi întâlnim în principal semințele fasolei comune, care este cultivată în numeroase soiuri, ale căror semințe diferă prin culoare, formă și dimensiune. Cel mai des întâlnim următoarele tipuri de fasole: albă măruntă și albă mare jumbo, neagră, ochi negru, roșie, adzuki, pinto, mungo și altele. Fasolea este bogată în proteine vegetale de calitate și conține o cantitate mare de calciu și potasiu, precum și acid folic, fosfor, magneziu, iod și fier, niacină și provitamina A. Este benefică pentru inimă, circulație sanguină și tensiune arterială ridicată. Datorită conținutului de fibre, ajută la reglarea funcției intestinale.
Produsele ecologice trec întotdeauna printr-un sistem de control și certificare care le garantează calitatea și le permite să poarte această etichetă. Calitatea bio este apreciată în special de persoanele interesate de agricultura ecologică și de un sistem de gospodărire sustenabil.
Mod de preparare: Înainte de preparare, este necesar să înmuiați fasolea în apă timp de 8 ore (ideal peste noapte). Apoi se aruncă apa, fasolea se clătește și se fierbe în apă curată timp de aproximativ 40 de minute până se înmoaie. Pentru reducerea efectului de balonare, se recomandă adăugarea de ierburi precum: cimbru, chimen, fenicul, turmeric, coriandru sau măghiran. Fasolea poate fi de asemenea germinată, ceea ce îi crește și mai mult digestibilitatea și conținutul de vitamine și minerale. Din fasole se pot prepara paste delicioase sau salate interesante. Este potrivită pentru supe, sosuri sau ca garnitură sănătoasă.
Mai multe informații despre leguminoase și proprietățile acestora puteți citi pe blogul nostru Grizzly. Rețete interesante și idei găsiți de asemenea în revista noastră online.
Ingrediente
Valori nutriționale per 100 g | |
---|---|
Valoare energetică: | 1 178 kJ / 282 kcal |
Grăsimi: | 1,6 g |
din care acizi grași saturați: | 0,1 g |
Glucide: | 34,7 g |
din care zaharuri: | 2,2 g |
Fibre: | 20,9 g |
Proteine: | 21,7 g |
Sare: | 0,01 g |