În stoc
Livrăm 12. 6.
Temporar indisponibil
Livrare de la 13,99 lei
Černá fazole má hustou masitou strukturu. Nejen díky tomu, ale i kvůli vysokému obsahu kvalitní rostlinné bílkoviny, se stala oblíbenou položkou v jídelníčku vegetariánů, jelikož výborně nahrazuje maso. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito.
Produse similare
GRIZLY Merișoare în glazură de ciocolată neagră 500 g Adaugă la favorite
Popis
GRIZLY Fasole neagră 1000 g
Proprietăți și beneficii:
La noi se întâlnesc cel mai frecvent semințele fasolei comune, care se cultivă în numeroase soiuri – semințele diferă prin culoare, formă și dimensiune. Cele mai cunoscute tipuri de fasole includ: albă mică și albă jumbo, ochi-negru, roșie, adzuki, pinto, mung și altele. Fasolea este bogată în proteine vegetale de calitate și este în același timp o adevărată rezervă de vitamine și minerale. Conține cantități mari de calciu și potasiu, precum și un conținut ridicat de acid folic. De asemenea, este o sursă de fosfor, magneziu, iod, fier, niacină și provitamina A. Este benefică pentru inimă, circulația sângelui și tensiunea arterială. Datorită conținutului de fibre, ajută la reglarea funcției intestinale. Este potrivită pentru diabetici. Fasolea poate fi cultivată și pentru păstăi sau germeni, care însă sunt considerați legume.
Mod de utilizare:
Înainte de a fi gătită, este necesar să se înmoaie fasolea în apă timp de 10–12 ore (peste noapte). Apoi se aruncă apa, se clătește fasolea și se fierbe în apă curată timp de 90 de minute sau 20 de minute în oala sub presiune. Pentru a reduce balonarea, se recomandă adăugarea de plante aromatice precum: cimbru de grădină, chimen, fenicul, turmeric, coriandru sau măghiran. Fasolea poate fi de asemenea germinată, ceea ce îi crește și mai mult digestibilitatea și sporește conținutul de vitamine și minerale. Din fasole se pot prepara paste delicioase sau salate interesante. Este potrivită pentru supe, sosuri sau ca garnitură sănătoasă.
Mai multe informații despre leguminoase și proprietățile lor puteți citi pe blogul nostru Grizly. Rețete și idei interesante găsiți și în revista noastră online.
Clasificare administrativă: Leguminoasă.
Ingrediente: 100 % fasole neagră.
Țara de origine: Argentina, Canada, Etiopia, Ucraina.
Depozitare: A se păstra într-un loc întunecat, rece și uscat.
Ambalaj: Pungă resigilabilă din PP sau ambalată în vid (în timpul transportului poate apărea pierderea vidului, ceea ce nu afectează calitatea).
Poate conține urme de gluten.
Ingrediente
Informații nutriționale per 100 g | |
---|---|
Valoare energetică: |
1 453 kJ / 342 kcal |
Grăsimi: |
1,2 g |
din care acizi grași saturati:
|
0,2 g |
Carbohidrați: | 57 g |
din care zaharuri: | 1,2 g |
Fibră: | 23 g |
Sare: | 0,03 g |