GRIZLY

Mungo fasole BIO 500 g

15,99 lei

12,79 lei cu codul LICHIDARE20

31,98 lei / kg

În stoc

Livrăm 16. 10.

Temporar indisponibil

Livrare de la 14,00 lei

Fasole Mungo sunt cea mai mică specie de fasole. Acestea au o culoare verde măslină și gust asemănător mazărei verzi. Sunt foarte populare și ca germeni. Sunt un ingredient indispensabil în bucătăria indiană și chineză. Bucurați-vă de ele în calitate bio.

Popis

GRIZLY Mungo Boabe BIO, 500 g

  • Categorie administrativă: Leguminoase
  • Compoziție: Mungo boabe* 100% 
  • *CZ-BIO-003 produs al agriculturii ecologice
  • Depozitare: A se păstra într-un loc întunecos, rece și uscat.
  • Ambalaj: Pungă PP reînchidere sau aspirată într-o pungă PP (în timpul transportului poate avea loc desigilarea, fără a afecta calitatea)

Caracteristici și beneficii: Mungo boabe denumește semințele plantei cunoscute sub numele de vigna aurie. Originea sa este din India și China, unde este un ingredient obișnuit al mâncărurilor tradiționale. Printre noi, cele mai obișnuite sunt: mici albe și jumbo marinegrecu ochi negriroșiiadzukipinto și altele. Boabele sunt bogate în proteine vegetale de înaltă calitate, având un conținut ridicat de calciu și potasiu, acid folic, fosfor, magneziu, iod și fier, niacina și provitamina A. Sunt bune pentru inimă, circulația sângelui și hipertensiune arterială. Ajută la reglarea funcției intestinale datorită conținutului de fibre. 

Produsele bio trec întotdeauna printr-un sistem de control și certificare care asigură calitatea acestora și le permite să poarte acest al marcaj. Calitatea lor organică este apreciată în special de cei interesați de agricultura ecologică și de un sistem de administrare durabil.

Utilizare:  Înainte de gătire, este necesar să lăsați boabele la înmuiat în apă cel puțin timp de 2 ore. Apoi, scurgeți apa, clătiți boabele și fierbeți-le în apă nouă timp de aproximativ 25 de minute până când se înmoaie. Pentru a reduce balonarea, recomandăm adăugarea de ierburi precum: cimbru de vară, chimen, fenicul, turmeric, coriandru sau măghiran. Boabele Mungo sunt de asemenea foarte populare și germinate, prin care creștem digestibilitatea proteinelor vegetale de calitate și ne îmbogățim cu vitamine și minerale adiționale. Cu boabele, putem prepara paste delicioase sau salate interesante.  Acestea sunt o parte tipică a bucătăriei indiene și chinezești. Se potrivesc în supe, sosuri sau ca garnitură sănătoasă.

Pentru mai multe informații despre leguminoase și proprietățile lor, puteți citi în  blogul nostru ursinesc. Puteți găsi, de asemenea, rețete interesante și idei în revista noastră.

Ingrediente

Valori nutriționale pentru 100 g
Valoare energetică: 1 305 kJ / 312 kcal
Grăsimi: 1,3 g
din care acizi grași saturi: 0,3 g
Carbohidrați: 43,6 g
din care zaharuri: 6,6 g
Fibre: 15,8 g
Proteine: 23,6 g
Sare: 0,03 g