Categorie

Clătite pufoase cu banane

Clătite pufoase cu banane

Sunt suficiente 3 ingrediente și 15 minute din timpul dumneavoastră pentru a crea un mic dejun delicios, pe care toată familia îl va iubi.

Avem pentru tine cea mai bună rețetă de clătite pufoase cu banane, care sunt ușoare ca un nor. Banana le oferă clătitelor un gust natural dulce, așa că nu va trebui să adaugi zahăr. Rețeta este atât de simplă, încât o pot face și copiii, așa că implică-i în pregătire și bucurați-vă de o dimineață de creație împreună.

De ce să pregătiți clătite pufoase cu banane pentru micul dejun:

pentru aluatul de bază ai nevoie de doar 3 ingrediente
în 15 minute micul dejun va fi pe masă
✅ clătitele nu conțin zahăr adăugat, dar sunt delicioase și dulci
✅ folosești banane prea coapte, care altfel ar fi aruncate

Aluatul de bază cu banane este foarte versatil, iar ingredientele suplimentare le poți ajusta după gustul tău, așa că clătitele nu te vor plictisi niciodată. Unge-le cu cremă de nuci, adaugă  fructe proaspete sau liofilizate și stropește-le cu miere sau sirop de arțar. Încearcă diferite tipuri de făină (de exemplu, făină de migdale sau făină de cocos), sau pregătește un mic dejun fitness sănătos – adaugă brânză de vaci, fulgi de ovăz fini sau pudră proteică.

MOD DE PREPARARE:

  1. Pisează bine bananele cu o furculiță, adaugă ouăle și amestecă-le cu bananele. La final, adaugă făina în compoziție.
  2. Într-o tigaie sau pe o plită pentru clătite, încălzește 2 linguri de unt. Prăjește clătitele la foc mic, altfel, din cauza bananelor, se vor arde rapid. După 2-3 minute, întoarce-le.
  3. La clătite adaugă brânză de vaci, cremă de arahide, presară scorțișoară și decorează cu afine sau alte fructe preferate.

GRIZLY SFAT ⬇️

Dacă dimineața ești cu adevărat pe fugă, pregătește aluatul în avans, se va păstra în frigider aproximativ 2 zile, iar eventualele resturi se pot păstra la congelator. Poți congela fără grijă și clătitele neconsumate. Pune fiecare clătită între foi de hârtie de copt și depozitează-le într-o cutie sau pungă resigilabilă, dar nu mai mult de 2 luni. După ce le scoți din congelator, poți încălzi clătitele în cuptor (aproximativ 10 minute la 180°C), la microunde sau în prăjitorul de pâine.

VARIAȚII DE CLĂTITE

Datorită simplității acestei rețete, poți adapta clătitele în funcție de gusturile tale și de ceea ce găsești în cămară. Și dacă ți se termină ideile, avem pentru tine inspirație pentru aromatizarea și decorarea clătitelor:

✴️ adaugă în aluat măr ras, un praf de scorțișoară și nucșoară
✴️ pudră de sfeclă roșie va colora clătitele tale în roșu, iar acestea se vor combina perfect cu sirop de arțar, nuci pecan și afine liofilizate
✴️ încorporează în aluat o lingură de brânză de vaci și fulgi de ovăz – acest mic dejun sățios, bogat în fibre, te va ține sătul toată dimineața

Poftă bună!

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!