Salát s quinoou, malinami a kozím sýrem
A jdeme na to: Nejprve si quinou pořádně propláchneme pod vroucí vodou. Potom ji přendáme do hrnce spolu s 500 ml vody a vaříme cca…
Relații clienți
725 473 077Cu Premium obțineți:
Cadouri
numai pentru utilizatorii înregistrați
Prețuri mai avantajoase
la produsele selectate
Transport gratuit
de la 200 lei
Fan courier | 18 Lei |
---|---|
GLS | 21 Lei |
Cargus | 16 Lei |
Sameday | 16 Lei |
Ramburs | 6 Lei |
Caracteristici și beneficii: Quinoa, cunoscută și sub denumirea de merișor de Chile, este o pseudocereală fără gluten foarte populară. Pe lângă varianta albă, există și roșie și neagră. Toate cele trei varietăți de bază prezintă valoare nutrițională semnificativă. Quinoa neagră este ideală în prevenirea stresului, pentru revigorare și combaterea depresiei. Are efect antiinflamator. Provine dintr-o regiune a Americii de Sud, unde era considerată sacră și numită grăunțele mamei de către azteci și incași. În zilele noastre, a devenit un aliment la modă în cadrul unei diete sănătoase și ar trebui să fie parte integrantă a alimentației echilibrate din fiecare casă. Conține cantități mari de proteine și fibre, o varietate echilibrată de aminoacizi, precum și o gamă largă de vitamine și minerale (A, B, C, magneziu, calciu, fier, fosfor, mangan, litiu, cupru, zinc).
Utilizare: Poate fi folosită în multe tipuri de preparate, atât ca garnitură, cât și ca ingredient în felul principal de mâncare. Se combină bine cu legume, carne, dar și cu fructe uscate (prune, caise, merișoare) sau nuci (migdale, caju, nuci de Brazilia) și seminte (de in, chia, de floarea-soarelui). Se potrivește excelent cu leguminoase, formând o combinație nutrițională foarte nutritivă. Gustul devine și mai rafinat dacă în loc de apă folosim un bulion de legume sau de pui pentru preparare, dar și ierburi, ceapă și usturoi. Toate varietățile de quinoa se combină minunat în salate sau risotto.
Mod de preparare: Înainte de preparare, recomandăm să clătiți bine quinoa, preferabil printr-o sită, pentru a împiedica gustul amar. Pentru o cană de quinoa avem nevoie de aproximativ două căni de apă, obținând în final aproape triplă cantitate de quinoa preparată. Fierberea se face similar cu cea a orezului, până când apa se evaporă, aproximativ 15 - 20 de minute.
Pentru mai multe informații despre quinoa și proprietățile sale, puteți citi pe blogul nostru ursuz. Rețete interesante și idei creative pot fi găsite și în revista noastră.
Informații nutriționale per 100 g | |
---|---|
Valoare energetică: | 1435 kJ / 343 kcal |
Grăsimi: | 5 g |
din care grăsimi saturate: | 0,5 g |
Carbohidrați: | 60,8 g |
din care zaharuri: | 0,5 g |
Proteine: | 13,8 g |
Sare: | 0,02 g |
Acordăm o mare atenție pentru a ne asigura că informațiile despre produse sunt corecte și actualizate. Însă, normele și reglementările privind producția de alimente sunt actualizate în mod constant și pot apărea modificări în ceea ce privește compoziția, conținutul de nutrienți, conținutul de alergeni sau informațiile dietetice furnizate. Vă recomandăm să citiți eticheta înainte de a utiliza produsul.
A jdeme na to: Nejprve si quinou pořádně propláchneme pod vroucí vodou. Potom ji přendáme do hrnce spolu s 500 ml vody a vaříme cca…
Pentru produsele TOP selectate
Începănd de la 200 lei
Garanție de satisfacție 100 %
Pentru produsele TOP selectate
Începănd de la 200 lei
Garanție de satisfacție 100 %