GRIZLY

Quinoa neagră 500 g

Ambalaj

500 g

21,99 lei

43,98 lei / kg

În stoc

Livrăm 24. 4.

Temporar indisponibil

Livrare de la 13,99 lei

Quinoa neagră este un alt tip de pseudo-cereală naturală fără gluten. În zilele noastre, a devenit un trend în alimentația sănătoasă și ar trebui să facă parte dintr-o alimentație echilibrată a fiecărui gospodar. Are un gust interesant și pământesc în contrast cu dulceața.

Popis

GRIZLY Quinoa neagră 500 g

  • Categorizare administrativă: Cereale și produse derivate
  • Compoziție: Quinoa neagră 100% 
  • Țara de origine: Peru, Bolivia
  • Depozitare: Depozitați într-un loc uscat și răcoros
  • Ambalaj: Recipient PP reutilizabil sau în vid în ambalaj PP (în timpul transportului, poate avea loc un proces de devidare, care nu influențează calitatea)

Caracteristici și beneficii: Quinoa, cunoscută și sub denumirea de merișor de Chile, este o pseudocereală fără gluten foarte populară. Pe lângă varianta albă, există și roșie și neagră. Toate cele trei varietăți de bază prezintă valoare nutrițională semnificativă. Quinoa neagră este ideală în prevenirea stresului, pentru revigorare și combaterea depresiei. Are efect antiinflamator. Provine dintr-o regiune a Americii de Sud, unde era considerată sacră și numită grăunțele mamei de către azteci și incași. În zilele noastre, a devenit un aliment la modă în cadrul unei diete sănătoase și ar trebui să fie parte integrantă a alimentației echilibrate din fiecare casă. Conține cantități mari de proteine și fibre,  o varietate echilibrată de aminoacizi, precum și o gamă largă de vitamine și minerale (A, B, C, magneziu, calciu, fier, fosfor, mangan, litiu, cupru, zinc).

Utilizare: Poate fi folosită în multe tipuri de preparate, atât ca garnitură, cât și ca ingredient în felul principal de mâncare. Se combină bine cu legume, carne, dar și cu fructe uscate (prune, caise, merișoare) sau nuci (migdale, caju, nuci de Brazilia) și seminte (de in, chia, de floarea-soarelui). Se potrivește excelent cu leguminoase, formând o combinație nutrițională foarte nutritivă. Gustul devine și mai rafinat dacă în loc de apă folosim un bulion de legume sau de pui pentru preparare, dar și ierburi, ceapă și usturoi. Toate varietățile de quinoa se combină minunat în salate sau risotto.

Mod de preparare: Înainte de preparare, recomandăm să clătiți bine quinoa, preferabil printr-o sită, pentru a împiedica gustul amar. Pentru o cană de quinoa avem nevoie de aproximativ două căni de apă, obținând în final aproape triplă cantitate de quinoa preparată. Fierberea se face similar cu cea a orezului, până când apa se evaporă, aproximativ 15 - 20 de minute.

Pentru mai multe informații despre quinoa și proprietățile sale, puteți citi pe blogul nostru ursuz. Rețete interesante și idei creative pot fi găsite și în revista noastră.

Ingrediente

Informații nutriționale per 100 g
Valoare energetică: 1435 kJ / 343 kcal
Grăsimi: 5 g
din care grăsimi saturate: 0,5 g
Carbohidrați: 60,8 g
din care zaharuri: 0,5 g
Proteine: 13,8 g
Sare: 0,02 g