În stoc
Livrăm 19. 12.
Temporar indisponibil
Livrare de la 16,99 lei
Făina de manioc (făină de cassava) se obține din rădăcina plantei de manioc. Aceasta își păstrează popularitatea de mii de ani datorită valorilor sale nutritive excelente. Este fără gluten și în multe rețete poate înlocui făina de grâu în proporție de 1:1.
Popis
Făina de Manioc BIO GRIZLY 1000g
- Categorie administrativă: Făinuri vegetale
- Compoziție: 100% făină din rădăcină de manioc
- *CZ-BIO-003 produs al agriculturii ecologice
- Țara de origine: Brazilia
- Depozitare: Depozitați într-un loc întunecos, răcoros și uscat.
- Ambalaj: Ambalaj PP reînchidere sau vidat în ambalaj PP (în timpul transportului poate surveni dezvidare, acest lucru nu influențează calitatea)
Proprietăți și beneficii: Făina de manioc sau făina de cassava se obține din rădăcina plantei de manioc, cunoscută și sub denumirea de cassava, yuca sau tapioca. Aceasta a fost cultivată pentru mii de ani, mai ales în regiunile tropicale. Făina exotică a câștigat popularitate și datorită compoziției sale atrăgătoare. Făina tapioca este natural fără gluten și are proprietăți excelente pentru copt.
Produsele bio trec întotdeauna printr-un sistem de control și certificare care asigură calitatea lor și le permite să poarte această etichetă. Calitatea lor bio este apreciată în principal de persoanele interesate de agricultura ecologică și sistemul de gospodărire durabilă.
Utilizare: Făina de manioc are o utilizare largă în bucătărie, în special la coacere. Datorită gustului său neutru, poate fi folosită pentru prepararea atât a preparatelor dulci, cât și a celor sărate. Este fără gluten, are proprietăți de fermentație și de îngroșare. Apreciem utilizarea ei la îngroșarea sosurilor, la coptul pâinii sau poate înlocui albușul de ou la prepararea prăjiturilor, a tocăniței sau a plăcintelor de cartofi.
De asemenea, puteți găsi niște rețete interesante și idei de copt și în revista noastră.
Notă: Făina din rădăcina de manioc este destul de nouă pentru noi în România, astfel încât deocamdată nu deosebim diferitele sale varietăți. La noi găsiți două dintre acestea - făina de manioc și făina de tapioca. Diferența dintre ele constă în procesare. Făina de tapioca este de fapt amidon extras din rădăcina de manioc prin procesul de râșnire și zdrobire. Zdrobirea este apoi stoarsă în lichide de amidon, care, după evaporarea apei, dau făina de tapioca. În schimb, făina de manioc este făcută prin procesarea întregii rădăcini, care este pur și simplu decojită, uscată și măcinată într-o consistență fină. Acest lucru înseamnă și că reține o cantitate mai mare de fibre, are o culoare bej fină și este mai granulată decât făina de tapioca.
Ingrediente
Valori nutriționale per 100 g | |
---|---|
Valoare energetică: | 1 481 kJ / 354 kcal |
Grăsimi: | 0 g |
din care acizi grași saturați: | 0 g |
Carbohidrați: | 86 g |
din care zaharuri: | 1,3 g |
Fibre: | 6 g |