MOD DE PREPARARE:
Fursecuri fragede
- Amestecați într-un robot de bucătărie făina, zahărul pudră, coaja de lămâie și untul rece până obțineți o textură nisipoasă, apoi adăugați gălbenușurile.
- Lucrați rapid cu aluatul. Imediat ce ingredientele se omogenizează, refrigerați aluatul pentru cel puțin două ore.
Atenție! 👉 Untul pentru acest aluat fraged trebuie să fie cu adevărat rece, altfel aluatul va fi greu de manevrat și fursecurile coapte vor fi tari și deformate.
- Bateți toate ingredientele la temperatura camerei până obțineți o spumă aerată.
- Transferați într-un pos pentru decorat și folosiți pentru a lipi fursecurile coapte.
- Refrigerați pentru cel puțin o jumătate de oră pentru a întări.
Atenție! 👉 Dacă doriți să pregătiți mai multe tipuri de creme deodată, de exemplu trei, triplați cantitatea de unt și zahăr. Bateți până obțineți o spumă aerată, împărțiți în trei boluri și aromatizați cu cremele dorite.
Glazură de nuci
-
Topiți ciocolata, uleiul vegetal (poate fi de floarea-soarelui, de rapiță sau chiar de cocos) și crema de nuci fie la bain-marie, fie în cuptorul cu microunde.
Înmuiați fursecurile întărite în glazură și decorați cu nuci sau fructe liofilizate.
Atenție! 👉 La fel ca și la cremă, dacă doriți să preparați mai multe tipuri de glazură, topiți de exemplu triplul cantității de ciocolată și ulei, împărțiți în trei boluri și aromatizați cu cremele alese.
Să vă fie de bine!