Categorie

Fursecuri fragede cu creme de nuci de la Grizly

Fursecuri fragede cu creme de nuci de la Grizly

Nu reușiți să coaceți mai multe tipuri de fursecuri ca vecina dumneavoastră? Nu-i nimic! Pregătiți un singur aluat și creați o întreagă colecție de fursecuri de Crăciun, aromate cu cremele noastre de nuci.


Perioada dinaintea Crăciunului este adesea sinonimă cu lipsa absolută de timp. Cumpărături de cadouri, ambalarea acestora, curățenie, coacere, căutarea bradului, a crapului... Stop! Anul acesta, relaxați-vă și, cel puțin în ceea ce privește coacerea, procedați în mod înțelept. Dintr-un singur aluat, creați o întreagă colecție de fursecuri fragede, aromatizate cu diversele noastre creme de nuci de la Grizly. Este simplu, delicios și cu siguranță va impresiona orice vizitator.

MOD DE PREPARARE:

Fursecuri fragede

  1. Amestecați într-un robot de bucătărie făina, zahărul pudră, coaja de lămâie și untul rece până obțineți o textură nisipoasă, apoi adăugați gălbenușurile.
  2. Lucrați rapid cu aluatul. Imediat ce ingredientele se omogenizează, refrigerați aluatul pentru cel puțin două ore.

Atenție! 👉 Untul pentru acest aluat fraged trebuie să fie cu adevărat rece, altfel aluatul va fi greu de manevrat și fursecurile coapte vor fi tari și deformate.         

Cremă de nuci
  1. Bateți toate ingredientele la temperatura camerei până obțineți o spumă aerată.
  2. Transferați într-un pos pentru decorat și folosiți pentru a lipi fursecurile coapte.
  3. Refrigerați pentru cel puțin o jumătate de oră pentru a întări.

Atenție! 👉 Dacă doriți să pregătiți mai multe tipuri de creme deodată, de exemplu trei, triplați cantitatea de unt și zahăr. Bateți până obțineți o spumă aerată, împărțiți în trei boluri și aromatizați cu cremele dorite.        

Glazură de nuci

  1. Topiți ciocolata, uleiul vegetal (poate fi de floarea-soarelui, de rapiță sau chiar de cocos) și crema de nuci fie la bain-marie, fie în cuptorul cu microunde.

  2. Înmuiați fursecurile întărite în glazură și decorați cu nuci sau fructe liofilizate.

Atenție! 👉 La fel ca și la cremă, dacă doriți să preparați mai multe tipuri de glazură, topiți de exemplu triplul cantității de ciocolată și ulei, împărțiți în trei boluri și aromatizați cu cremele alese.

Să vă fie de bine!

Autoarea rețetei

Kristýna Vašíčková, cunoscută sub numele de @lumpajzna

Sunt o fată simplă cu o viață neobișnuită, care nu-și poate imagina existența fără copt și fără familie. Dragostea mea pentru patiserie m-a dus până în semifinalele versiunii cehe a unui concurs de cofetărie la televiziune. Îmi place să experimentez rețete noi și să le împărtășesc cu ceilalți pe profilul meu. Când nu sunt în bucătărie, îmi place să explorez frumusețile lumii alături de soțul meu și fiul nostru.

Ingrediente
  • Fursecuri fragede:
  • 210 g făină albă
  • 70 g zahăr pudră
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 140 g unt rece
  • 2 gălbenușuri
  • Cremă de nuci
  • 120 g unt
  • 50 g cremă de nuci (100% de alune de pădure, 100% migdale, arahide sau alte variante)
  • 20 g zahăr pudră
  • Glazură de nuci:
  • 50 g ciocolată albă
    Ciocolată albă belgiană Velvet Ciocolată albă belgiană Velvet
  • 20 g cremă de nuci (100% de alune de pădure, 100% migdale, arahide sau alte variante)
  • 15 ml ulei vegetal

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!