Batonul de Twix cu caramel și ciocolată nu mai are nevoie de prea multe prezentări. Această delicioasă combinație de caramel și biscuiți, acoperită cu ciocolată, a cucerit inimile multor iubitori de dulciuri. Ce-ai zice să prepari un astfel de desert acasă? Twix-urile de casă sunt chiar mai gustoase și, în plus, sunt fără gluten! Pentru a le prepara, vei avea nevoie, printre altele, de făină de migdale. Hai să ne apucăm de treabă!
MOD DE PREPARARE:
- Amestecă toate ingredientele pentru blat, fie manual, fie cu ajutorul unui robot, și întinde-le pe o tavă sau într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.
- Coace la 170°C timp de aproximativ 25 de minute (până se rumenește). După coacere, blatul va rămâne încă moale, dar nu-ți face griji, ingredientele se vor lega frumos după ce se răcesc.
- Ingrediente pentru umplutură se pun la fiert și se lasă să fiarbă timp de aproximativ 5 minute. Amestecă continuu pentru a preveni arderea.
- Toarnă amestecul fierbinte peste blatul (chiar dacă este încă fierbinte) copt și pune-l la frigider pentru cel puțin 2 ore.
- Între timp, pregătește stratul crocant de ciocolată. Topește ciocolata cu uleiul de cocos și toarnă amestecul în forma care a stat la frigider.
- Lasă desertul la frigider până a doua zi, apoi treci la decorare. Noi am ales să decorăm cu mixul nostru de fructe liofilizate, dar nu trebuie să urmezi acest exemplu. Poți alege, de exemplu, doar zmeură sau căpșuni congelate. Taie fructele în cuburi, batoane sau orice altă formă preferi și gata!
SFAT DE LA KRISTÝNA 👉 Dacă ești adept al unui regim alimentar vegan, înlocuiește untul clarificat cu unt vegetal și ai un desert vegan fără gluten în câteva minute!
Să vă fie de bine!