Cred că toți cunoaștem situația. Vine o vreme când acasă sunt atât de mulți dovlecei încât începi să rămâi fără idei despre ce să faci cu ei. Din fericire, dovlecelul este un ingredient recunoscător în bucătărie și, pe lângă rețetele sărate obișnuite, puteți crea și multe delicatese dulci. Nu credeți? Atunci haideți să pregătim împreună cu noi un tort moale de dovlecei cu ciocolată și fructe proaspete.
MOD DE PREPARARE:
- Mai întâi, batem ouăle cu zahărul până obținem o spumă. Apoi, radem fin dovlecelul și îl amestecăm cu piureul de mere.
- Într-un alt bol, amestecăm ingredientele uscate – adică ambele tipuri de făină, cacao, sare și praful de copt. Amestecăm bine. Apoi adăugăm amestecul de dovlecei, ouăle cu zahărul și, la final, ciocolată topită.
- Turnăm amestecul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl întindem într-un dreptunghi de aproximativ 30 × 20 cm. Punem tava în cuptor și coacem la 170 de grade timp de aproximativ 30 de minute. După coacere, lăsăm blatul să se răcească complet.
- Între timp, pregătim crema. Amestecăm mascarpone cu brânza de vaci și mierea.
- Tăiem blatul, umplem cu cremă și decorăm cu fructe proaspete.
SFAT GRIZLY 👉 Dacă nu aveți fructe proaspete la îndemână, puteți să folosiți fructe liofilizate, adică uscate prin congelare. La noi găsiți atât zmeură liofilizată, cât și afine, și asta în ambalaje XXL, pentru a avea mereu o rezervă de fructe crocante.
Poftă bună!