Ambalaj
În stoc
Livrăm 19. 12.
Temporar indisponibil
Livrare de la 16,99 lei
Pseudocerealul roșu Quinoa este o altă formă populară de pseudocereal fără gluten Quinoa sau mei chilian. Este potrivită pentru sportivi, deoarece furnizează energie rapidă, putere și rezistență, având un efect pozitiv asupra mușchilor și țesuturilor.
Popis
GRIZLY Quinoa Roșie 500 g
- Clasificare administrativă: Cereale și produse derivate
- Compoziție: 100% Quinoa roșie
- Țara de origine: Peru, Bolivia
- Depozitare: A se păstra într-un loc uscat și răcoros
- Ambalaj: Pungă resigilabilă din polipropilenă sau vidată într-o pungă de polipropilenă (în timpul transportului se poate produce de-vidarea, care nu influențează calitatea)
Proprietăți și avantaje: Quinoa, cunoscută și sub numele de merișor chilian, este o pseudo-cereală fără gluten foarte populară. Pe lângă varianta cea mai cunoscută, albă, există și quinoa neagră și roșie. Toate trei soiurile de bază au proprietăți nutriționale semnificative. Quinoa roșie este adecvată pentru sportivi, deoarece furnizează energie rapidă, forță și rezistență, având un efect pozitiv asupra mușchilor și țesuturilor. Vine din America de Sud, unde vechii azteci și incași o considerau sacră și mama tuturor cerealelor”. În prezent, a devenit un trend în domeniul alimentației sănătoase și ar trebui să fie parte a alimentației echilibrate a fiecărei gospodării. Quinoa conține o cantitate mare de proteine și fibre, un echilibru de aminoacizi, precum și o gamă largă de vitamine și minerale (A, B, C, magneziu, calciu, fier, fosfor, mangan, cupru, zinc).
Folosire: Se potrivește pentru multe tipuri de mâncăruri, fiind folosită atât ca garnitură, cât și ca ingredient principal. Se poate combina cu legume, carne, dar și cu fructe uscate (prune, caise, merișoare) sau nuci (migdale, caju, nuci de Brazilia) și seminte (in, chia, floarea soarelui). Are un gust excelent și cu leguminoase, unde împreună formează o combinație nutrițională foarte hrănitoare. Gustul devine și mai bun dacă, în loc de apă pură, folosim supă de legume sau de pui la gătit, dar și ierburi, ceapă și usturoi.
Metodă de preparare: Înainte de gătit, recomandăm să clătim bine quinoa, de preferință într-o sită, pentru a preveni gustul amar. Pentru un pahar de quinoa avem nevoie de aproximativ două pahare de apă, dar vom obține aproape de trei ori cantitatea de quinoa. Fierbem quinoa ca pe orez, până când apa se evaporă, aproximativ 15 - 20 de minute.
Pentru mai multe informații despre quinoa și proprietățile sale, vă invităm să citiți pe blogul nostru dedicat. De asemenea, veți găsi rețete interesante și idei creative în revista noastră.
Ingrediente
Informații nutriționale per 100 g | |
---|---|
Valoarea energetică: | 1484 kJ / 351 kcal |
Grăsimi: | 5 g |
din care acizi grași saturați: | 0,5 g |
Carbohidrați: | 58,5 g |
din care zaharuri: | 2 g |
Proteine: | 14,8 g |
Fibre alimentare: | 6,6 g |
Sare: | 0,02 g |