GRIZLY

Linte roșie decojită BIO 500 g

15,99 lei

31,98 lei / kg

În stoc

Livrăm 19. 12.

Temporar indisponibil

Livrare de la 16,99 lei

Lentila roșie decojită de fapt are o culoare portocalie și prin gătire se transformă surprinzător în galben. Cu toate acestea, acest lucru nu afectează în niciun fel compoziția nutritivă a acesteia. În plus, dintre toate leguminoasele, este cea mai ușor digerabilă și este recomandată inclusiv pentru copii mici și mamele care alăptează. Bucurați-vă de ea în calitate bio.”

Popis

Linte roșie decorticate GRIZLY BIO 500 g

  • Categorie: Leguminoase
  • Ingrediente: Linte roșie decorticate* 100%  
  • *CZ-BIO-003 produs organic
  • Țara de origine: Turcia
  • Depozitare: Păstrați într-un loc întunecos, răcoros și uscat.

Proprietăți și beneficii: Lintea mâncabilă este o plantă anuală de tip tufă din familia leguminoaselor. Se cultivă în cinci culori (roșie, neagră, maro, verde și galbenă) în regiunile mediteraneene și din Asia Centrală. Lintea roșie este sursă de acid folic, fier, fosfor, zinc, vitamina B6 și fibre. Este cea mai ușor de digerat dintre toate tipurile de linte, menținând un conținut ridicat de proteine, fiind astfel potrivită și pentru copiii mici și mamele care alăptează. Fibrele conținute ajută la reglarea funcției intestinale, fiind astfel un bun remediu preventiv împotriva constipației. Lintea conține cel mai mult fier dintre toate leguminoasele, sprijinind circulația sângelui și fiind benefic pentru inimă. 

Produsele bio sunt întotdeauna supuse unui sistem de control și certificare care asigură calitatea lor și le permite să poarte această denumire. Calitatea bio este apreciată în special de persoanele interesate de agricultura ecologică și de un sistem de management durabil.

Utilizare: De obicei, se utilizează în supe și aperitive picante, pastele de măsline sau ca garnitură piure. Gustă excelent în combinație cu cereale, de exemplu cu orez sau quinoa. Este o componentă esențială a faimosului dhal indian, dar și a altor delicatese interesante. Datorită conținutului de proteine, minerale și vitamine, orice fel de mâncare în care adăugați lintea roșie va fi îmbunătățit.

Mod de prepararePrepararea este simplă și rapidă. Nu este nevoie să o înmoaie înainte de gătire, doar să o clătiți. De asemenea, se gătește rapid, aproximativ 15 - 20 de minute. Aveți grijă, are tendința de a se dezintegra și de a-și schimba culoarea în galben, așa că adăugați sarea numai după gătire. 

Pentru mai multe informații despre leguminoase și proprietățile lor, puteți citi în  blogul nostru ursuz. Găsiți rețete interesante și idei aici în revista noastră.

Ingrediente

Informații nutriționale pe 100 g
Valoare energetică: 1470 kJ / 348 kcal
Grăsimi: 1,5 g
din care acizi grași săturați: 0,2 g
Carbohidrați: 51,6 g
din care zaharuri: 2 g
Fibre: 12,1 g
Proteine: 25,9 g
Sare: 0,02 g