GRIZLY Linte maro BIO 500 g
Lentila brună este o leguminoasă cu conținut ridicat de proteine, carbohidrați și vitamine, dar cu un conținut scăzut de grăsimi. Este un tip specific de lentilă, cel mai răspândit în gospodăriile din Cehia. Gustul lentilei este pământos și nucat. Coaja este maro și este foarte potrivită și pentru germinare. Bucurați-vă de ea în calitate bio.
Fan courier | 18 Lei |
---|---|
GLS | 21 Lei |
Cargus | 16 Lei |
Sameday | 16 Lei |
Ramburs | 6 Lei |
pentru clienții fideli
GRIZLY Lentile Maro BIO 500 g
- Categorie: Leguminoase
- Ingrediente: Lentile maro* 100%
- *CZ-BIO-003 produs din agricultură ecologică
- Țara de origine: Turcia, Canada
- Depozitare: Depozitați într-un loc întunecat, rece și uscat.
- Ambalaj: Pachet PP resigilabil sau vidat în ambalaj PP (calitatea produsului nu este afectată dacă acesta se desigilează în timpul transportului)
Caracteristici și beneficii: Lentila este o plantă anuală din familia leguminoaselor. Se cultivă în cinci varietăți de culori (roșie, neagră, măr, verde și galbenă) în regiunile Mediteraneene și Central Asiatice. Lentila este o sursă bogată de proteine, constituind până la 20% din valoarea sa nutrițională. Este considerată un aliment sățios datorită conținutului său ridicat de carbohidrați de calitate. Nu conține gluten și este apreciată de vegetarieni și vegani. Lentila este o sursă de minerale (calciu, fosfor, fier) și vitamine (A, B, C și E). Acidul folic și fierul prezent în lentile ajută la prevenirea anemiei. Aceasta are o coajă maro și este ideală pentru germinare, fiind o sursă generoasă de vitamine și enzime proaspete în lunile de iarnă. Fibrele conținute ajută la reglarea funcției intestinale, fiind astfel un aliment potrivit pentru prevenirea constipației.
Alimentele BIO sunt supuse unui sistem de controale și certificare care asigură calitatea lor și le permite să poarte această etichetă. Calitatea BIO este apreciată în special de persoanele interesate de agricultura ecologică și practicile de gestionare durabile.
Utilizare: Nu este nevoie să o înmuiați înainte de fierbere, doar să o clătiți. Se fierbe timp de 15 - 20 de minute. Lentila maro se descompune ușor în timpul gătirii, făcând-o ideală pentru supe sau, de exemplu, hamburgeri vegetarieni. Puteți, de asemenea, să faceți clătite, terci sau să o amestecați cu cereale, cum ar fi bulgurul sau quinoa, și să adăugați legume sau brânză preferată. Puteți crea delicatese neobișnuite chiar și cu lentile obișnuite.
Pentru mai multe informații despre leguminoase și proprietățile lor, puteți citi blogul nostru. De asemenea, puteți găsi rețete și idei interesante în revista noastră.
Valori nutriționale per 100 g | |
---|---|
Valoare energetică: | 1272 kJ / 304 kcal |
Grăsimi: | 1,6 g |
din care acizi grași saturați: | 0,2 g |
Carbohidrați: | 40,6 g |
din care zaharuri: | 2 g |
Fibre: | 17 g |
Proteine: | 23,4 g |
Sare: | 0,02 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Acordăm o mare atenție pentru a ne asigura că informațiile despre produse sunt corecte și actualizate. Însă, normele și reglementările privind producția de alimente sunt actualizate în mod constant și pot apărea modificări în ceea ce privește compoziția, conținutul de nutrienți, conținutul de alergeni sau informațiile dietetice furnizate. Vă recomandăm să citiți eticheta înainte de a utiliza produsul.