Temporar indisponibil
Mici boabe negre de lentilă Beluga arată puțin ca un icre, motiv pentru care și-a câștigat numele după icrele Beluga. Are un gust delicat de nucă, păstrează forma perfect și împodobește luxurios fiecare farfurie, fie că este în formă de salată sau garnitură sănătoasă. Bucurați-vă de ea în calitate bio.
Popis
Linte neagră Beluga BIO 500 g de la GRIZLY
- Categorie administrativă: Leguminoase
- Compoziție: Linte neagră Beluga* 100%
- CZ-BIO-003 produs al agriculturii ecologice
- Țara de origine: Canada
- Depozitare: Depozitați într-un loc întunecos, rece și uscat.
- Ambalaj: Pachet reînchidabil PP sau în vid în pachet PP (pe parcursul transportului, este posibil să aibă loc un proces de de-evacuare care nu afectează calitatea)
Proprietăți și beneficii: Lentila este o plantă anuală, cu tulpină târâtoare, care face parte din familia fabaceelor. Este cultivată în cinci varietăți de culori (roșie, neagră, maro, verde și galbenă) în regiunile din jurul Mării Mediterane și din Asia Centrală. Lentila neagră Beluga, datorită bobului mic și negru, amintește de caviar, de unde și numele (caviarul Beluga). Este o sursă excelentă de proteine, fibre, vitamine și minerale, cu un conținut scăzut de grăsimi. Fibrele din compoziția sa contribuie la reglarea tranzitului intestinal, fiind astfel eficiente în prevenirea constipației. Lentila conține cea mai mare cantitate de fier din toate leguminoasele, susținând circulația sanguină și contribuind la sănătatea inimii. Este foarte bine digerabilă, fără a provoca balonare.
Alimentele bio trec întotdeauna printr-un sistem de controale și certificări, care asigură calitatea lor și le permite să poarte această etichetă. Calitatea bio este apreciată în special de persoanele interesate de agricultura ecologică și de sistemul durabil de gospodărire.
Mod de utilizare: O putem lăsa într-o baie de apă timp de 2 ore și timpul necesar gătitului se va înjumătăți la 10 minute, fără a o înmuia în prealabil, timpul obișnuit de gătit este de 20 de minute. Recomandăm să aruncați apa și să clătiți lentila. Lentila neagră își păstrează forma și consistența chiar și după gătire, spre deosebire de cea roșie, maro sau galbenă, astfel fiind ideală pentru salate, supe sau ca garnitură sănătoasă. Are un aspect de lux, fiind potrivită și ca decor pentru sandwich-uri în loc de caviar.
Pentru mai multe informații despre leguminoase și proprietățile lor, puteți citi pe blogul nostru de urs. De asemenea, veți găsi idei interesante și rețete în revista noastră.
Ingrediente
Informații nutriționale per 100 g | |
---|---|
Valoare energetică: | 1280 kJ / 305 kcal |
Grăsimi: | 1,6 g |
din care grăsimi saturate: | 0,2 g |
Carbohidrați: | 41,0 g |
din care zaharuri: | 1,1 g |
Fibre: | 4,0 g |
Proteine: | 23,0 g |
Sare: | 0,01 g |