Categorie

Chifle cu drojdie umplute cu nucă

Chifle cu drojdie umplute cu nucă

Procedură:


Aluat cu drojdie


300 ml lapte călduț

20 g zahăr

25 g drojdie

80 g unt

500 g făină

un praf de sare


1. Amestecăm toate ingredientele și frământăm un aluat, pe care îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm să dospească timp de o oră.


Umplutură de nuci


60 ml lapte cald

50 g unt topit

50 g zahăr brun

80 g nuci

1 linguriță scorțișoară


2. Măcinăm nucile, apoi adăugăm restul ingredientelor și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.


3. Întindem aluatul dospit și îl ungem cu umplutura de nuci pregătită. Apoi, împăturim aluatul în jumătate și îl tăiem în fâșii. Rulăm fiecare fâșie și o modelăm în formă de chifle rotunde. Le mai lăsăm să dospească încă 20 de minute.


Crumble


70 g făină

50 g zahăr

50 g unt


Procesăm ingredientele până obținem un crumble.


4. Ungem chiflele dospite cu ou bătut și le presărăm cu crumble. Apoi, coacem 15–20 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 °C.




Poftă bună!

Ingrediente

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!