Procedură:
Aluat cu drojdie
300 ml lapte călduț
20 g zahăr
25 g drojdie
80 g unt
500 g făină
un praf de sare
1. Amestecăm toate ingredientele și frământăm un aluat, pe care îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm să dospească timp de o oră.
Umplutură de nuci
60 ml lapte cald
50 g unt topit
50 g zahăr brun
80 g nuci
1 linguriță scorțișoară
2. Măcinăm nucile, apoi adăugăm restul ingredientelor și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
3. Întindem aluatul dospit și îl ungem cu umplutura de nuci pregătită. Apoi, împăturim aluatul în jumătate și îl tăiem în fâșii. Rulăm fiecare fâșie și o modelăm în formă de chifle rotunde. Le mai lăsăm să dospească încă 20 de minute.
Crumble
70 g făină
50 g zahăr
50 g unt
Procesăm ingredientele până obținem un crumble.
4. Ungem chiflele dospite cu ou bătut și le presărăm cu crumble. Apoi, coacem 15–20 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 °C.
Poftă bună!