Categorie

Rețete făcute din făină de migdale – lava cake de ciocolată

Rețete făcute din făină de migdale – lava cake de ciocolată

Fondant din ciocolată sau lava cake o să vă impresionează și pe voi dar și pe cei dragi. Cu ajutorul rețetei noastre o puteți prepara în câteva clipe.

Lava cake sau fondantul de ciocolată este, pur și simplu, raiul pe pământ. Imaginați-vă deliciul de a înfige lingura într-un desert cald, cu un miez lichid de ciocolată amăruie. Și de ce să vă opriți doar la imaginație când puteți pregăti această minunăție în confortul propriei case? Rețeta este surprinzător de simplă. Mai mult, este perfectă chiar și pentru cei cu intoleranță la gluten, deoarece se folosește făină de migdale. Așadar, să ne apucăm de treabă!

MODUL DE PREPARARE: 

  1. Se rupe ciocolata în bucăți mici și se topește împreună cu untul în într-o baie de apă.
  2. Se bat ouăle.
  3. Se încorporează treptat zahărul din trestie și făina de migdale în ouă.
  4. Se ung formele cu unt și se pudrează cu pudră de cacao.
  5. Puneți aluatul în forme.
  6. Coaceți timp de aproximativ 8-12 minute la 180 de grade (timpul exact de coacere variază în funcție de mărimea formei și de performanțele cuptorului dumneavoastră).
  7. Se lasă să se răcească puțin (5 min este suficient), se scot din formă și serviți.

SFAT GRIZLY ⬇️

Dacă doriți să vă condimentați lava cake-ul, vă recomandăm să încercați praful din zmeură liofilizată. Măcinați acest fruct liofilizat și presărați-l pe lava cake-ul finit, direct pe farfurie. Alternativ, puteți opta direct pentru zmeura liofilizată sub formă de pudră și mărunțită. Dacă aveți o poftă de dulce, nu uitați să completați fondantul de ciocolată cu înghețată sau frișcă.

Așadar, poftă bună!

Autorul rețetei: Magdalena Kader Aghova alias @hungrypanda.cz

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!