Un tort delicios din făină de speltă cu un strat de budincă dulce și căpșuni va dispărea imediat ce îl tăiați și îl puneți pe farfurie. Dacă ați adus acasă un coș plin cu căpșuni proaspete de la piață sau din grădina voastră, nu ezitați, această rețetă este exact pentru voi. O parte din ingrediente le puteți cumpăra din magazinul nostru online, de exemplu făină de speltă, ulei de cocos sau sirop de arțar.
MOD DE PREPARARE:
- Pregătim o formă de aproximativ 20×20 cm, pe care o tapetăm cu hârtie de copt.
- Într-un castron, amestecăm făina de speltă, praf de copt, cacao și condimente pentru turtă dulce.
- Amestecăm ingredientele uscate. Apoi, adăugăm treptat uleiul de cocos topit, ouăle, laptele și siropul de arțar. Amestecăm compoziția și o punem în forma pregătită. Coacem la 180 °C timp de 20 de minute.
- Între timp, pregătim budinca din lapte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. O îndulcim cu sirop de arțar. După ce o fierbem, lăsăm budinca să se răcească puțin, apoi adăugăm un ou și brânza de vaci.
- După ce scoatem blatul din cuptor, îl lăsăm să se răcească puțin, apoi întindem uniform budinca pregătită cu brânză de vaci și presărăm căpșuni tăiate. Coacem din nou la 180 °C pentru încă 20 de minute.
- După coacere, lăsăm totul să se răcească bine.
SFAT GRIZLY 👉 Iubitorii de căpșuni vor fi de acord că nu sunt niciodată prea multe căpșuni. Dacă aveți aceeași părere, decorați prăjitura cu câteva felii de căpșuni uscate prin înghețare. Puteți alege fie pachetul mare XXL, fie punguța practică de 50 g.
Poftă bună!