GRIZLY

Stafide Jumbo Natural 500 g

Ambalaj

500 g

17,99 lei

14,39 lei cu codul ZILELEGRIZLY

35,98 lei / kg

În stoc

Livrăm 21. 11.

Temporar indisponibil

Livrare de la 13,00 lei

Stafidele jumbo naturale, calitatea selectie AA sunt potrivite pentru piureuri, fulgi sau chiar pentru rontăit. Stafidele au un conținut ridicat de fier, potasiu și fibre vegetale.

Popis

GRIZLY Stafide Jumbo Naturală 500 g

  • Categorie administrativă: fructe procesate monoculturale
  • Ingrediente: stafide, ulei de floarea-soarelui
  • Produsul poate conține sâmburi, urme de arahide, alte nuci, gluten, dioxid de sulf și susan
  • Țara de origine: Chile (Republica Africa de Sud)
  • Ambalare: Vidate în ambalaj de PP (pot apărea desvidări în timpul transportului)

În 100 g de stafide, se găsesc aproximativ 70 g carbohidrați. Zaharurile sunt formate în principal din fructoză și glucoză. Strugurii, sau mai bine zis stafidele, au un conținut mai ridicat de glucoză în comparație cu alte fructe, ceea ce face ca indicele glicemic al stafidelor să fie mai mare - atingând o valoare medie de GI 65. Acest lucru înseamnă că nivelul glicemiei crește destul de rapid după consumul lor. Stafidele conțin fibre solubile și insolubile benefice pentru sistemul digestiv și pentru prevenirea bolilor civilizatorii comune.

Stafidele sunt cel mai des utilizate drept adaos la mâncărurile dulci (terci, fulgi de cereale, sufleuri), în produse de patiserie (cozonaci, aluaturi dulci). Le regăsim în cereale, în amestecurile de cereale, în batoane cu cereale. Gustul lor plăcut este apreciat în prepararea sosurilor și, mai rar, în pregătirea peștelui și a cărnii. Stafidele sunt excelente în băuturile dulci și în lichiorurile alcoolice. Se recomandă hidratarea stafidelor în apă pentru 1-2 ore înaintea consumului. Prin hidratare, se diluează conținutul de zaharuri și se reduce aportul energetic total. Stafidele sunt un îndulcitor natural alternativ foarte bun.

Pentru a evita uscarea excesivă a stafidelor, este recomandat să le depozitați în recipiente ermetice și să le păstrați la temperaturi mai scăzute. Dacă stafidele sunt vechi, zaharurile din ele pot cristaliza. Crystalizarea nu schimbă însă valoarea nutrițională a acestora. Cristalele se pot dizolva prin înmuierea stafidelor în orice lichid (apă fierbinte, lapte, alcool, suc de fructe).

Ingrediente

Valori nutriționale / 100 g
Valoare energetică: 1264 kJ / 302 kcal
Grăsimi: 0,5 g
din care grăsimi saturate: 0,1 g
Carbohidrați: 79 g
din care zaharuri: 59,2 g
Proteine: 3,4 g
Sare: 0,01 g