Ștrudel cu mere ca la bunica: rețetă, aluat și coacere pas cu pas
Mirosul de ștrudel proaspăt scos din cuptor este una dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie. Aluat fraged, mere suculente, ...
Stafidele jumbo naturale, calitatea selectie AA sunt potrivite pentru piureuri, fulgi sau chiar pentru rontăit. Stafidele au un conținut ridicat de fier, potasiu și fibre vegetale.
Stafidele jumbo naturale, calitatea selectie AA sunt potrivite pentru piureuri, fulgi sau chiar pentru rontăit. Stafidele au un conținut ridicat de fier, potasiu și fibre vegetale.
| Valori nutriționale / 100 g | |
|---|---|
| Valoare energetică: | 1264 kJ / 302 kcal |
| Grăsimi: | 0,5 g |
| din care saturate: | 0,1 g |
| Carbohidrați: | 79 g |
| din care zaharuri: | 59,2 g |
| Proteine: | 3,4 g |
| Sare: | 0,01 g |
100g de stafide conțin aproximativ 70g carbohidrați. Zaharurile sunt constituite în principal din fructoză și glucoză. Roadele viței de vie, precum stafidele, spre deosebire de alte fructe, contin o cantitate mai mare de glucoză, având astfel un indice glicemic mai mare - de aproximativ GI 65. Asta înseamnă că nivelul zahărului din sânge crește destul de rapid după consumarea lor. Stafidele conțin fibre solubile și insolubile, care sunt benefice pentru sistemul digestiv și pentru prevenirea bolilor civilizatoare comune.
Stafidele sunt adesea folosite ca aditiv la prepararea deserturilor (terci de cereale, fulgi, budinci), la copt (gugulufuri, colăcei). Le putem găsi în cereale pentru mic dejun, amestecuri de cereale, batoane musli. Gustul lor plăcut este utilizat la pregătirea sosurilor, rar și în prepararea peștelui și a cărnii. Stafidele sunt excelente în băuturi dulci sau în lichioruri. Este recomandat să se înmoaie stafidele în apă timp de 1-2 ore înainte de utilizare. Absorbția apei diluază zaharurile și reduce valoarea calorică. Stafidele sunt o alternativă naturală excelentă pentru îndulcitori.
Pentru a preveni uscarea excesivă a stafidelor, este recomandat să le păstrați în ambalaje ermetice și să le depozitați la temperaturi mai scăzute. Dacă stafidele sunt vechi, zahărurile din ele cristalizează. Totuși, cristalizarea nu afectează valoarea nutrițională. Cristalele pot fi dizolvate prin înmuierea stafidelor în orice lichid (apă caldă, lapte, alcool, suc de fructe).
| Valori nutriționale / 100 g | |
|---|---|
| Valoare energetică: | 1264 kJ / 302 kcal |
| Grăsimi: | 0,5 g |
| din care saturate: | 0,1 g |
| Carbohidrați: | 79 g |
| din care zaharuri: | 59,2 g |
| Proteine: | 3,4 g |
| Sare: | 0,01 g |
Mirosul de ștrudel proaspăt scos din cuptor este una dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie. Aluat fraged, mere suculente, ...