Ambalaj
În stoc
Livrăm 31. 3.
Temporar indisponibil
Livrare de la 14,99 lei
Stafidele sau coarnele sunt fructe uscate de viță de vie. Sunt bogate în carbohidrați (în special fructoză și glucoză), furnizând energie rapidă atât de necesară.
Produse similare
GRIZLY Caise uscate nesulfurate BIO 1000 g Adaugă la favorite
GRIZLY Caise uscate nesulfurate BIO 500 g Adaugă la favorite
Popis
GRIZLY Stafide uscate BIO 1000 g
- Clasificare administrativă: Fructe uscate monovarietale
- Ingrediente: Stafide*, ulei de floarea soarelui*
- *RO-ECO-003 produs din agricultură ecologică
- Țara de origine: Uzbekistan
- Păstrare: Păstrați într-un loc întunecat, răcoros și uscat.
- Ambalaj: Pachet reînchidibil din PP sau vidat într-un ambalaj PP (în timpul transportului poate avea loc devidare, care nu influențează calitatea)
În 100 g de stafide se găsesc aproximativ 70 g carbohidrați. Zaharurile sunt alcătuite în special din fructoză și glucoză. Strugurii sau stafidele au o reprezentare mai mare a glucozei comparativ cu alte tipuri de fructe, astfel încât indicele glicemic al stafidelor este mai mare - atingând o valoare medie GI de 65. Acest lucru înseamnă că nivelul zahărului din sânge crește destul de rapid după consumul lor. Stafidele conțin fibre solubile și insolubile, care sunt benefice pentru sistemul digestiv și prevenirea bolilor cronice comune.
Stafidele sunt cel mai frecvent folosite ca adaos la felurile de mâncare dulci (terci, fulgi, umflături), în patiserie (checuri, plăcinte). Le găsim în cereale, mixuri de cereale, batoane de cereale. Gustul lor plăcut este beneficiat în pregătirea sosurilor, și uneori în prepararea peștelui și a cărnii. Stafidele sunt excelente în băuturile dulci și lichiorurile alcoolice. Este benefic să înmoaie stafidele în apă timp de 1-2 ore înainte de utilizare. Prin umezire, se diluează conținutul de zahăr și energia totală. Stafidele sunt o alternativă grozavă ca îndulcitor natural.
Pentru a preveni deshidratarea excesivă a stafidelor, este recomandat să le depozitați în ambalaje ermetice și să le păstrați la temperaturi mai scăzute. Dacă stafidele sunt mai vechi, zaharurile din ele pot să cirstalizeze. Însă, cristalizarea nu afectează valoarea lor nutrițională. Cristalele pot fi dizolvate prin înmuierea stafidelor în orice lichid (apă caldă, lapte, alcool, suc de fructe).
Ingrediente
Valori nutriționale / 100 g | |
---|---|
Valoare energetică: | 1526 kJ / 300 kcal |
Grăsimi: | 1,5 g |
din care saturate: | 0 g |
Carbohidrați: | 78 g |
din care zaharuri: | 59 g |
Fibre: | 6,8 g |
Proteine: | 3 g |
Sare: | 0,025 g |