GRIZLY

Alfalfa BIO semințe pentru germinare 250 g

27,99 lei

111,96 lei / kg

În stoc

Livrăm 31. 1.

Temporar indisponibil

Livrare de la 16,99 lei

Alfalfa, cunoscută și sub denumirea de Vojtěška în limba cehă, este o plantă medicinală care face parte din medicina tradițională chineză de peste 15.000 de ani. Semințele ei bio pentru germinare sunt extrem de bogate în enzime, vitamine și minerale. În timpul germinării, toate substanțele nutritive din semințe se înmulțesc în mod exponențial.

Popis

GRIZLY Alfalfa BIO semințe pentru încolțire 250 g

  • Categoria administrativă: Semințe pentru încolțire
  • Compoziție: Alfalfa - lucernă* 100%
  • *CZ-BIO-003 produs al agriculturii ecologice
  • Țara de origine: Italia
  • Depozitare: Păstrați într-un loc întunecat, rece și uscat
  • Ambalaj: Închidere repetabilă cu PP sau ambalat la vid în PP (în timpul transportului poate avea loc o degazare care nu influențează calitatea)

Proprietăți și beneficii: Lucerna sau mai simplu spus, alfalfa este o plantă leguminoasă de culoare albastru, care se găsește și în câmpiile din Republica Cehă, chiar dacă originea sa este din Asia. În medicina tradițională chineză, alfalfa și-a câștigat un loc de seamă ca plantă medicinală de peste 15 mii ani. Semințele de alfalfa sunt foarte nutritive, sunt o sursă de vitamine multiple (A, E, C, D, K, B6), minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor) și fitosteroli (substanțe care acționează pozitiv asupra metabolismului grăsimilor). Semințele încolțite de alfalfa îmbogățesc meniul zilnic cu vitamine, minerale, fibre, proteine și enzime. În plus, acestea sunt foarte gustoase și arată minunat.

Alimentele bio trec întotdeauna printr-un sistem riguros de control și certificare, care garantează calitatea lor și le permite să poarte această etichetă. Calitatea lor bio este apreciată în special de persoanele interesate de agricultura ecologică și de un sistem agricol durabil.

Prin germinare, activăm enzimele din semințe, ceea ce face ca încolțirea să fie ușor digerabilă. În plus, în timpul procesului de încolțire, crește cantitatea de aminoacizi esențiali și se multiplică conținutul de vitamine și minerale.

Utilizare: Semințele germinate de alfalfa pot fi adăugate în salate, paste, supe, pe pâine unsă sau în prepararea smoothie-urilor cu legume.

Instrucțiuni de preparare: Înmuiati semințele în apă (de preferat filtrată, fără clor) timp de 8-12 ore. Lăsați semințele să germineze timp de 4-6 zile într-un recipient de germinare. În timpul germinării, clătiți semințele de 2-3 ori pe zi. Semințele gata germinte și pregătite pentru consum măsoară 2,5-5 cm. Temperatura ideală pentru întregul proces este de 20 °C.