Veți afla care dintre acestea sunt cu adevărat o sursă bogată de seleniu sau care se remarcă prin conținutul ridicat de grăsimi sănătoase.
De ce să consumăm nuci? Pentru că sunt bogate în vitamine, minerale și alte substanțe benefice pentru sănătate. Pe scurt, ele sunt o parte indispensabilă a unui stil de viață sănătos și ar trebui să le includeți din când în când și în dieta dumneavoastră.
Este o nucă comună sau nu? Nu, nu este! Este vorba despre nucile pecan. La o primă vedere, poate părea similară cu nucile, dar la o examinare mai atentă veți observa că este mai lungă, mai delicată și puțin mai dulce decât nucile obișnuite. În dieta dvs., se va transforma într-o sursă bogată de fibre și grăsimi mononesaturate care influențează pozitiv funcționarea inimii. Ele conțin, de asemenea, magneziu, mangan sau zinc, care ajută la menținerea sănătoasă a oaselor, părului, unghiilor și pielii. Nucile pecan sunt, de asemenea, un ingredient preferat al cofetarilor. Dacă doriți să încercați nucile pecan într-o altă formă, încercați crema noastră de nuci pecan GRIZLY.
În comparație cu alte nuci, nucile braziliene se remarcă printr-un aspect esențial – sunt cu adevărat o sursă bogată de seleniu. Acest antioxidant puternic este important pentru organismul nostru, deoarece sprijină funcționarea corectă a sistemului imunitar și contribuie la menținerea unei piele, păr și unghii sănătoase. Are, de asemenea, un impact asupra creierului, protejând exact celulele cerebrale. Cu toate acestea, seleniul nu este singurul mineral prezent în nucile braziliene. Cu siguranță merită menționat și fosforul, magneziul sau zincul. Dar atenție! Nu exagerați cu consumul de nuci braziliene! Pentru a vă satisface doza zilnică de seleniu, vă vor fi suficiente două sau trei nuci braziliene.
Ele domină clar în trei categorii. Sunt cele mai scumpe și mai bogate în grăsimi cu coaja cea mai tare. Chiar dacă sunt o bombă calorică, nu trebuie să vă temeți de consumul lor. Nucile macadamia sunt în primul rând o sursă de grăsimi sănătoase, care contribuie la reducerea riscului de boli de inimă și vase de sânge. Printre alte beneficii se numără și conținutul ridicat de vitamina E sau mangan. Acesta din urmă, de exemplu, participă la creșterea și dezvoltarea corectă a organismului sau la refacerea oaselor, țesutului conjunctiv și a cartilajului. Mai multe despre nucile macadamia puteți citi în articolul nostru.
Miezul de nucă
Ce vă vine în minte când vedeți nuci? Noi gândim clar la Crăciun și la multe tipuri de prăjituri de Crăciun. Cu toate acestea, nucile nu trebuie consumate doar în timpul sărbătorilor de Crăciun, dimpotrivă! Nu este întâmplător că nucile, prin forma lor, amintesc de creierul uman. Ele au într-adevăr un impact pozitiv asupra funcționării acestuia, motiv pentru care sunt adesea parte a diferitelor amestecuri studențești și a amestecurilor care combină nuci și fructe uscate. Sunt ca făcute pentru gustare în timpul studiului sau al muncii concentrate. În plus față de asta, în nucile veți găsi o sursă de proteine de înaltă calitate, acid folic sau vitaminele E, B1 și B6. Protejează corpul nostru împotriva radicalilor liberi și contribuie la protejarea mușchiului inimii împotriva deteriorării. De asemenea, în nucile de pin veți găsi o sursă de proteine, fibre, cupru sau zinc.
Nucile de pin sunt uneori numite caviarul printre nuci. Și pe bună dreptate, pentru că sunt seminte comestibile rare de pin cu un gust specific dulce sau rășinos. În comparație cu alte nuci, vă poate surprinde prețul lor mai mare, dar acest lucru are o justificare în recolta lor. Aceasta se datorează faptului că nucile de pin sunt de obicei culese manual, iar până când se întâmplă acest lucru, trebuie să așteptați aproximativ 15 până la 25 de ani. Atât de mult timp durează copacii să înceapă să producă semințe. Dar așteptarea cu siguranță merită! Nucile de pin sunt o sursă bogată de vitamina E, care este considerată un antioxidant puternic.
Ați ratat primul episod al seriei noastre despre nuci? Nu este o problemă, îl puteți citi aiciaici. Veți afla de ce este benefic să includeți în dieta dvs. nuci de caju, migdale, pistacii, alune de pădure și alune.