Vom dezvălui care dintre acestea conțin cea mai mare cantitate de fibre, care pot fi incluse într-o dietă de reducere în greutate sau care sunt surse fiabile de energie.
De ce să consumăm nuci? Pentru că sunt bogate în vitamine, minerale și alte substanțe benefice pentru sănătate. Pe scurt, ele sunt o parte indispensabilă a unui stil de viață sănătos și ar trebui să le includeți din când în când și în dieta dumneavoastră.
Delicioasele nuci de caju vă vor plăcea nu doar pentru gustul lor, ci și pentru compoziția lor. Ele se numără printre sursele generoase de proteine și grăsimi sănătoase, în special de acizi grași mononesaturați. Aceștia au un efect pozitiv asupra creierului nostru și sprijină funcțiile cognitive ale creierului și reglarea stării de spirit. Un alt avantaj al cajului este în mod clar conținutul ridicat de vitamina K, care ajută la protejarea oaselor împotriva fracturilor și osteoporozei. Oasele sănătoase contribuie, de asemenea, la menținerea mineralelor precum calciu, magneziu sau potasiu. Vestea bună este că le găsiți pe toate în nucile de caju. Dacă vă interesează de unde și cum cresc caju, citiți articolul nostru.
Cu siguranță ar trebui să includeți migdalele în dieta dumneavoastră. Ele conțin multe grăsimi sănătoase, proteine, vitamine, minerale sau fibre. Acestea sunt chiar și cea mai mare cantitate de fibre din toate tipurile de nuci. Ele pot induce senzația de sațietate, astfel că le puteți include și în dieta de reducere în greutate. Trebuie menționat și conținutul ridicat de vitamine E, care este un antioxidant puternic ce protejează celulele împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Consumul de migdale vă va mulțumi cu siguranță inima, deoarece datorită combinației de grăsimi sănătoase mononesaturate și polinesaturate, acestea acționează pozitiv asupra mușchiului cardiac. Mai multe motive pentru a mânca regulat migdale găsiți în articolul nostru.
Aceste nuci verzi sunt literalmente pline de substanțe nutritive benefice pentru sănătate. Ele sunt printre sursele excelente de energie, furnizând-o treptat organismului. De asemenea, ele conțin calciu, potasiu, fosfor sau magneziu, contribuind la reducerea oboselii. Ele vă vor oferi, de asemenea, vitamina A sau vitamina B6, care susține funcția corectă a sistemului nervos. În comparație cu celelalte tipuri de nuci, pistaciile se remarcă printr-un conținut scăzut de calorii și index glicemic scăzut, astfel că pot fi consumate nu doar de diabetici, ci și de cei care urmează o dietă de reducere în greutate. Cel mai adesea, vă veți întâlni cu pistaciile în coajă, dar dacă nu vă place să le curățați, încercați pistaciile decojite. Sau puteți încerca încă o specialitate, și anume crema de pistacii 100% a noastră.
Tehnic, arahidele nu sunt chiar nuci, ci legume. Ele sunt, de fapt, fructele unei plante numite arahide, de aceea includerea lor. Pe de altă parte, prin compoziția lor mai degrabă amintesc de nuci și merită astfel un loc în articolul nostru. Vă vor cuceri cu conținutul lor ridicat de proteine și fibre. De asemenea, merită menționată prezența bogată a magneziului, potasiului, acidului folic sau a vitaminelor din complexul B. În arahide se găsește și resveratrolul, un antioxidant natural, care contribuie la menținerea funcției normale a sistemului cardiovascular. Arahidele nu trebuie să le consumați doar din castron, sunt delicioase și sub formă de unt de arahide. La GRIZLY, le facem din cele mai bune arahide prăjite la uscat, așa că încercați-le.
Alune de pădure
Așteptați-vă cu nerăbdare la partea a doua a seriei noastre despre nuci? Ne bucurăm, citiți-o aici. Veți afla de ce este benefic să includeți în dieta dumneavoastră pecan, nuci de macadamia, nuci, alune de pădure și semințe de pin.