Migdalele își au locul lor ferm nu numai în cofetărie – au devenit parte din multe rețete populare ale gastronomiei mondiale. Poate că și dumneavoastră pregătiți un fel de mâncare în care migdalele joacă un rol important. Aveți acasă migdale nedecojite și vă întrebați cum să le decojiți? Sunt câteva motive pentru care să alegeți. În primul rând, luați în considerare nu doar rețeta în sine, ci și propriile preferințe.
Migdalele cu coajă conțin mai multe fibre și au un gust ușor mai intens, în timp ce migdalele decojite oferă o textură fină, indispensabilă, de exemplu, pentru prepararea marțipanului sau a pateului. De asemenea, migdalele cu coajă sunt adesea o opțiune mai accesibilă decât cele decojite. Îndepărtarea cojii lor nu trebuie să fie un proces care să vă consume mult timp sau efort.
Cum să decojiți migdalele? Bagă-le în cuptor!
Există mai multe moduri de a decoji migdalele. Una dintre ele este de a pune migdalele într-un cuptor încălzit la aproximativ 150 °C timp de 10-15 minute. Statul în cuptorul încins va ajuta la eliberarea uleiului și va înmuia puțin pielea, care va fi apoi mai ușor de decojit.
SFAT GRIZLY 👉 Dacă nu aveți chef să decojiți migdalele, nu vă faceți griji. Puteți alege direct migdale deja decojite din oferta noastră! Avem, de asemenea, migdale decojite sub formă de felii sau sub formă de așa-numite bastonașe.
Metoda de șoc sau cum să scaldăm migdalele?
O altă metodă pentru a decoji rapid migdalele este să le curățați la aburi sau să le albiti. Puneți migdalele într-o oală cu apă clocotită, lăsați-le să fiarbă timp de 2-3 minute și lăsați miezul în apa fierbinte timp de aproximativ 1 minut după ce ați oprit focul. Apoi, transferați-le într-o cratiță sau într-un bol cu apă rece. Astfel, migdalele scaldate vor primi un șoc, care va desprinde pielea și va facilita scoaterea migdalelor, ideal ar fi să fie încă calde. Această metodă de decojire foarte eficientă și rapidă este populară printre brutari și cofetari, de exemplu, care folosesc migdalele albite pentru a decora prăjituri și diverse deserturi.

Mai încet, dar eficient
Dacă nu vă grăbiți să decojiți migdalele, puteți folosi o metodă mai lentă, dar tot eficientă – puneți-le în apă. Lăsați migdalele la înmuiat timp de câteva ore, de exemplu peste noapte. Vă puteți da seama dacă pielea este suficient de desprinsă strângând ușor migdala între degete și încercând să o răsuciți ușor. Pielea ar trebui să se desprindă.
Depinde de tine ce tehnică alegi pentru a decoji migdalele. Inițial, procesul poate dura mai mult și este posibil ca pielița să nu se desprindă atât de ușor pe cât vă așteptați. Important este să nu vă pierdeți răbdarea și să nu renunțați. Cu puțină practică și exercițiu, vei învăța cum să decojești migdalele și în curând te vei obișnui.
Iar dacă nu vreți să pierdeți timp cu decojitul, puteți miza oricând pe migdale deja decojite. Nu numai că poți alege migdale naturale, care sunt ușor de încorporat în arta ta culinară, dar migdalele decojite sunt, de asemenea, excelente ca gustare sau pentru a ronțăi la televizor. Printre alegerile populare se numără migdalele afumate sau migdalele prăjite cu sare. Iar dacă nu vă deranjează pielița, ce-ar fi să încercați migdalele prăjite cu usturoi și rozmarin?
Știați că...
...migdalele sunt fructele migdalului? Ca și în cazul nucilor, miezul migdalelor este ascuns în coajă, iar duritatea cojii variază de la un soi la altul. Deci, cum se decojesc migdalele? Pentru cojile mai fragile, este suficient un spărgător de nuci convențional, în timp ce pentru cele mai dure veți avea nevoie de un ciocan și de o bază mai dură.