Cu siguranță toată lumea cunoaște banana bread. Dar ce ziceți de a încerca un chec cu fistic? Cu ciocolată albă, afine și cremă de fistic de casă, se transformă într-o delicatesă pe care suntem siguri că o veți pregăti repetat de acum încolo. Cine iubește fisticul nu va ezita și va începe imediat pregătirea!
MOD DE PREPARARE:
- Pentru prepararea aluatului, pregătiți mai întâi ouăle și zahărul, pe care le bateți împreună până devin o spumă densă.
- Adăugați uleiul, laptele și amestecați.
- Apoi adăugați toate celelalte ingrediente – făina, praful de copt, fisticul măcinat, crema de fistic și coaja unei lămâi.
- Coaceți aluatul la 170 de grade timp de aproximativ 30 până la 40 de minute.
- Între timp, puteți începe să pregătiți crema de fistic.
- Încălziți smântâna sub punctul de fierbere, adăugați ciocolata albă, crema noastră de fistic și amestecați.
- Lăsați amestecul să se răcească câteva ore în frigider. Apoi bateți-l împreună cu untul pentru a obține o cremă ușoară, cu care veți decora checul.
SFAT GRIZLY 👉 Puteți presăra de exemplu fructe proaspete (afinele sau zmeura sunt o alegere excelentă) sau mai mult fistic, pentru că niciodată nu e prea mult fistic. Pentru a economisi timp, alegeți fisticul decojit.
Poftă bună!