Categorie

Chec cu fistic

Chec cu fistic

Probabil că toți ați încercat checul cu banane. Dar ce ziceți să încercați de data aceasta un chec cu fistic? Completat cu ciocolată albă, afine și cremă de fistic preparată în casă, se va transforma într-o bunătate de nerefuzat.


Cu siguranță toată lumea cunoaște banana bread. Dar ce ziceți de a încerca un chec cu fistic? Cu ciocolată albă, afine și cremă de fistic de casă, se transformă într-o delicatesă pe care suntem siguri că o veți pregăti repetat de acum încolo. Cine iubește fisticul nu va ezita și va începe imediat pregătirea!

MOD DE PREPARARE:

  1. Pentru prepararea aluatului, pregătiți mai întâi ouăle și zahărul, pe care le bateți împreună până devin o spumă densă.
  2. Adăugați uleiul, laptele și amestecați.
  3. Apoi adăugați toate celelalte ingrediente – făina, praful de copt, fisticul măcinat, crema de fistic și coaja unei lămâi. 
  4. Coaceți aluatul la 170 de grade timp de aproximativ 30 până la 40 de minute. 
  5. Între timp, puteți începe să pregătiți crema de fistic.
  6. Încălziți smântâna sub punctul de fierbere, adăugați ciocolata albăcrema noastră de fistic și amestecați.
  7. Lăsați amestecul să se răcească câteva ore în frigider. Apoi bateți-l împreună cu untul pentru a obține o cremă ușoară, cu care veți decora checul.

SFAT GRIZLY 👉 Puteți presăra de exemplu fructe proaspete (afinele sau zmeura sunt o alegere excelentă) sau mai mult fistic, pentru că niciodată nu e prea mult fistic. Pentru a economisi timp, alegeți fisticul decojit.  


Poftă bună!

Autorul rețetei

Kristýna Vašíčková alias @lumpajzna

Sunt o fată obișnuită, dar totodată extraordinară, care nu-și poate imagina viața fără cofetărie și familie. Dragostea mea pentru patiserie este atât de mare încât m-a dus până la o competiție celebră de cofetărie. De acolo, a fost doar un pas până la împărtășirea a numeroase rețete, pe care le găsiți pe profilul meu. Când nu sunt în bucătărie, îmi place să explorez frumusețile lumii împreună cu soțul meu și să i le arătăm fiului nostru.

Ingrediente

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!