Sunteți iubitori de dulce, dar în același timp voi sau cei dragi vouă suferiți de boala celiacă? Nicio problemă! Puteți pregăti un desert dulce pentru cafeaua de după-amiază. Și nu orice desert! Ci o ruladă delicioasă cu fistic, presărată cu zmeură liofilizată crocantă. Pentru prepararea acesteia, veți avea nevoie, printre altele, de făină de fistic, care este obținută din fistic decojit, prăjit cu aer cald și este, bineînțeles, natural fără gluten.
MOD DE PREPARARE:
- Se separă gălbenușurile de albușuri. Din albușuri și o lingură de zahăr se bate spumă tare. Apoi se bat gălbenușurile cu restul de zahăr până devin spumoase.
- Se adaugă treptat făina de fistic în compoziția de gălbenușuri, se încorporează spuma și se amestecă ușor.
- Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 210 grade timp de aproximativ 8 minute.
- Imediat ce aluatul este scos din cuptor, se rulează cât este cald.
- Între timp, se prepară crema. Mascarponele se bate cu zahărul (opțional), apoi se bate frișca și totul se amestecă.
- Rulada se unge cu gem, apoi cu cremă de fistic.
- Se rulează din nou și întreaga ruladă se acoperă cu crema rămasă și se decorează cu fructe liofilizate, în cazul nostru cu zmeură.
SFAT GRIZLY 👉 Rulada poate fi decorată și cu alte fructe liofilizate, nu doar cu zmeură. Merită încercate, de exemplu, căpșunile, vișinele sau afinele. Dacă fructele întregi vi se par prea mari, vă recomandăm să optați pentru fructe liofilizate sub formă de pudră sau bucăți. În ofertă avem, de exemplu, căpșuni sau coacăze roșii.