Categorie

Înghețată de mango, „nice cream” fără regrete

Înghețată de mango, „nice cream” fără regrete

În lunile toride de vară, consumul de înghețată crește exploziv. Dacă și tu iubești înghețata la fel de mult ca noi, rețeta noastră pentru înghețată de mango de casă îți va face cu siguranță ziua mai bună. Este delicioasă, se prepară rapid și este naturală!

MOD DE PREPARARE:

  1. Această rețetă de înghețată de mango este cu adevărat simplă și rapidă. Nu ai nevoie de aparat special. Tot ce îți trebuie este un blender. Aroma înghețatei de mango nu va fi afectată deloc.
  2. Mixează bananele și mango-ul până obții o cremă fină. Dacă este prea densă, adaugă puțin lapte de cocos.
  3. Poți servi înghețata imediat! Pentru decor, folosește mentă proaspătă sau fulgi de cocos, de preferat de la Grizly.

💡 Nu ai banane dar pofta de înghețată mango e mare? Folosește mango congelat, combinat eventual cu ananas. Obții un gust diferit, dar la fel de bun. Pentru o variantă mai cremoasă, adaugă frișcă și zahăr (poți înlocui cu miere).


Înghețata de mango – gustul exotic al verii la tine acasă

Mango este cunoscut de mii de ani. Provine din sudul și sud-estul Asiei, iar astăzi este iubit în toată lumea. Dulce, suculent și plin de vitamine și minerale – sprijină sistemul digestiv.


Poți consuma mango proaspăt, dar și mango uscat sau liofilizat.

GRIZLY mango exclusive este alegerea perfectă. Iar înghețata de mango de casă te răcorește instant în zilele călduroase.


Din ce se face înghețata de mango? Variante clasice și creative

Ai multe opțiuni. Baza este, desigur, mango. Poți adăuga frișcă (înghețată de mango cu frișcă), iaurt (recomandat iaurt grecesc) sau lapte condensat (înghețată de mango cu lapte condensat).


Pentru cei cu intoleranțe, laptele de cocos este ideal – înghețata de mango și cocos este pur și simplu delicioasă. Veganii pot folosi banane și iaurt vegetal. Toate acestea sunt rețete perfecte de înghețată de casă cu mango.


Înghețată de mango de casă – fără aparat

Înghețata se poate păstra în congelator pentru zilele toride. Dacă nu ai aparat, toarnă amestecul într-un recipient rezistent și amestecă la fiecare 30–45 de minute. Repetă de 3–4 ori în 2–3 ore.


Poți folosi o furculiță sau un mixer manual. Astfel, eviți cristalele de gheață și obții o textură fină.



Sorbet, înghețată pe băț sau lassi – mango în stiluri diverse

Rețeta de înghețată mango poate fi variată. Popular este sorbetul de mango – fără lactate. Conține doar mango, apă, suc de lămâie și zahăr. Este perfect pentru cei cu intoleranță la lactoză.


Fă din prepararea înghețatei o activitate distractivă în familie. Toarnă amestecul în forme de înghețată și congelează. Înghețata de mango pe băț e adorată de copii.

Inspiră-te din India și încearcă înghețata mango lassi – un amestec congelat de iaurt și mango. Mango Lassi rețeta completă este pe blogul nostru.


Sănătoasă, vegană și fără zahăr – înghețată mango pentru toți

Mango este dulce natural, așa că înghețata de mango de casă nu necesită mult zahăr. Dacă vrei un plus de dulceață, alege mierea.


Înghețata de mango poate fi savurată și de adepții alimentației vegane, deoarece ingredientele lactate din rețetă pot fi înlocuite cu ușurință de banană și de laptele de cocos menționat sau de iaurtul vegetal alb.


Cum să servești înghețata de mango ca un profesionist

Aspectul contează! Înghețata de mango poate fi decorată cu:


🟠 felii de mango

🟠 mentă

🟠 fulgi de cocos

🟠 ciocolată


Este delicioasă și în musli sau ca desert după prânz.



Întrebări frecvente

Cum fac înghețată de mango?

Mixează mango cu iaurt, frișcă sau lapte de cocos, adaugă un îndulcitor dacă vrei și congelează.


Există versiune vegană?

Da! Poți face înghețată de mango cu banană și lapte de cocos – sănătoasă și fără ingrediente de origine animală.


Cum se face sorbetul de mango?

Mixează mango cu apă și zeamă de lămâie. Congelează și amestecă de câteva ori în timpul procesului.


Este sănătoasă înghețata de mango?

Dacă folosești doar ingrediente naturale – da. Este o înghețată de casă cu mango perfectă pentru vară.


Autorul rețetei și al articolului

Martina Minaříková

De când am învățat să scriu, practic nu fac altceva. La început am scris compuneri la școală, apoi lucrări de seminar la facultate, iar acum am norocul că scrisul a devenit, într-un fel, și meseria mea. Scriu despre tot ce se poate, dar în prezent sunt până peste cap în lumea nucilor, fructelor uscate și cremelor de nuci.

Rețetă înghețată mango: Cum se face înghețata de mango acasă
Ingrediente
  • 1 mână de mango GRIZLY exclusive, hidratat 15 minute în apă caldă
    Mango exclusiv Mango exclusiv
  • 2 banane congelate, tăiate felii
  • 1 lingură lapte de cocos condensat sau iaurt alb
  • Câteva frunze de mentă proaspătă sau nucă de cocos rasă pentru decor
    Nucă de cocos rasă Nucă de cocos rasă

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!