Categorie

Înflorirea în cremele de nuci: Ce este și cum apare?

Înflorirea în cremele de nuci: Ce este și cum apare?

Micile puncte albe care pot apărea pe suprafața cremelor de nuci nu sunt dăunătoare sănătății. Acestea sunt așa-numitele înfloriri de zahăr sau grăsime. Vă vom sfătui cum să scăpați de ele.

Ați cumpărat o cremă de nuci pentru plăcere și abia așteptați să înmuiați lingura în ea, dar la deschidere vă așteaptă o surpriză. Pe suprafață au apărut mici puncte albe. Ce ar putea fi? Și oare crema nu este cumva stricată? Vom răspunde la toate aceste întrebări în articolul următor.

Mai întâi, este important să spunem – NU, crema de nuci nu este stricată. Deși la prima vedere punctele albe pot părea mucegai, opusul este adevărat. Este vorba despre așa-numita înflorire de zahăr sau grăsime. Deci, nu este nimic dăunător, puteți savura în siguranță crema de nuci, imediat ce scăpați de înflorirea inestetică cu ajutorul nostru. Dar mai întâi, să clarificăm împreună cum apare această înflorire de zahăr..

Cum se formează floarea de zahăr?

De obicei, este cauzată de fluctuațiile de temperatură, care se pot întâmpla chiar la dumneavoastră acasă, sau în timpul livrării cremei de nuci în mâinile dumneavoastră. Așa cum probabil ați ghicit deja, floarea sub formă de cristale de zahăr sau grăsime nu apare imediat după producție, ci mai târziu. Nu se poate preveni complet formarea ei fără utilizarea emulgatorilor, dar, pe de altă parte, are un avantaj incontestabil! Acest lucru demonstrează că cremele noastre de nuci sunt de calitate și că în compoziția lor veți găsi doar nuci. Nu folosim alte aditivi sub formă de zahăr adăugat sau uleiuri în produsele noastre GRIZLY.

Tipuri de înflorire

Pe lângă înflorirea zahărului, există încă două tipuri – înflorirea grăsimii și a cacao. Niciunul dintre ele nu este dăunător pentru sănătate și fiecare poate fi îndepărtat destul de rapid. Totuși, să le prezentăm pe scurt, inclusiv motivele apariției lor.

Înflorirea Zahărului

Apariția sa este precedată de condiții proaste de depozitare a cremei de nuci. Problema este în principal legată de umiditatea ridicată, sau de schimbarea rapidă a temperaturilor de la scăzut la ridicat. Acest lucru duce la condensarea vaporilor de apă pe suprafața cremei, iar zaharoza se dizolvă în apa precipitată. Dacă apa se evaporă ulterior, va cristaliza și va forma un film alb pe suprafața cremelor – adică înflorirea zahărului.

Înflorirea Grăsimii

Schimbarea temperaturilor în timpul transportului și depozitării cremei de nuci este, de asemenea, motivul apariției înfloririi grăsimii. Spre deosebire de zahăr, se manifestă prin cristale de grăsime care pot ieși din cremă. De obicei, se unesc într-un strat albicios uniform care acoperă întreaga suprafață a cremei. Este cel mai comun fenomen, chiar dacă producția cremei de nuci se desfășoară în condiții optime de temperatură.

Înflorirea Cacao

Acest tip de înflorire poate apărea pe suprafața cremei de nuci în care se adaugă, pe lângă nuci, și cacao sau ciocolată. Se formează prin cristalizarea untului de cacao. Cum se întâmplă asta? Pe scurt, din nou, fluctuațiile de temperatură în timpul transportului joacă un rol. Nucile măcinate, din care facem cremele, conțin uleiuri care pot dizolva untul de cacao. Drept urmare, pe suprafața cremei se poate forma un strat alb neplăcut, care amintește de mucegai. Dar acum veți ști că un astfel de strat nu este dăunător pentru sănătatea dumneavoastră și chiar nu reduce calitatea cremei achiziționate.

Cum să scăpați de înflorire?

Este simplu! Puneți crema de nuci afectată de apariția înfloririi într-o baie de apă, încălziți-o și amestecați bine. Toate componentele se vor combina frumos și în final vă puteți bucura de delicioasa dumneavoastră gustare preferată cu nuci.

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!