GRIZLY

Prune uscate BIO 500 g

54,99 lei

109,98 lei / kg

În stoc

Livrăm 19. 12.

Temporar indisponibil

Livrare de la 16,99 lei

Prunele uscate de calitate BIO reprezintă o alternativă sănătoasă la dulciuri. Pe lângă gustul lor delicios și suculent, veți aprecia în special conținutul ridicat de fibre și bor. Sunt potrivite pentru prăjituri și pentru prepararea sosurilor pentru carne.

Popis

GRIZLY Prune uscate BIO 500 g

  • Clasificare administrativă: Fructe uscate monovarietale
  • Compoziție: Prune uscate* 100%
  • *CZ-BIO-003 produs al agriculturii ecologice
  • Țara de origine: Chile, Argentina, SUA, Bulgaria, Uzbekistan, Kârgâzstan
  • Depozitare: Se păstrează într-un loc întunecos, răcoros și uscat.
  • Ambalaj: Recipient PP rezistent la umiditate sau ambalaj PP vidat (în timpul transportului poate avea loc devacuare, ceea ce nu afectează calitatea)

Caracteristici și beneficii: Prunele uscate sunt produse dintr-un fruct întreg, copt, proaspăt, de culoare albastru închis până la mov. Arborele care produce prunele se numește prun sau prune domestică. În Boemia i se spune plumb, în Moravia ahern. Prunele uscate au o culoare maro închis până la negru și conțin în primul rând carbohidrați în formă de glucoză și zaharoză. Sunt bogate în vitamine, minerale și fibre. Acestea conțin, de asemenea, cantități semnificative de zahăr natural sorbitol, care funcționează în intestin într-un mod similar cu fibrele, precum și și un elemnt util, borul, care există în prune. În ciuda conținutului ridicat de carbohidrați, prunele sunt adecvate pentru o dietă de slăbit datorită conținutului de pectină, care încetinește absorbția zahărului și crește arderea grăsimilor.

Alimentele bio trec în mod constant printr-un sistem de control și certificare care asigură calitatea și le permite să poarte această etichetă. Valoarea lor bio este apreciată în mod special de persoanele interesate de agricultură ecologică și sistemul de administrare sustenabil. 

În fructele uscate, zaharurile naturale pot cristaliza și pot forma un strat pe ele. Acest proces natural nu afectează calitatea fructelor, ci indică faptul că ele nu au fost tratate cu substanțe chimice. Prunele pot conține bucăți de semințe sau semințe întregi.

Utilizare: Prunele uscate sunt utile pentru coacerea prăjiturilor, prepararea deserturilor raw sau a sosurilor de prune. Ele îndulcesc perfect micul dejun, fie că vă place să savurați terci de ovăzmuesli sau fulgi de ovăz. Prunele sunt delicioase prin ele însele, eliminând eficient pofta de dulciuri. Pentru o savoare și o textură mai bună, le recomandăm să fie înmuiate în apă caldă cu jumătate de oră înainte.

Ingrediente

Informații nutriționale per 100 g
Valoare energetică: 1 060 kJ / 254 kcal
Grăsimi: 0,4 g
din care acizi grași saturați: 0,1 g
Carbohidrați: 57 g
din care zaharuri: 38 g
Fibre: 7 g
Proteine: 2 g
Sare: 0,01 g