Fursecurile Linzer tradiționale sunt un adevărat clasic al Crăciunului. Am putea spune că, alături de cornulețele cu vanilie și cozonacul de Crăciun, acestea formează baza mesei de Ajun. Este clar că cea mai bună rețetă pentru fursecurile Linzer se găsește în caietul de rețete al bunicii tale, așa că de această dată vom încerca o variantă ușor diferită. Și anume, fursecurile Linzer din făină de migdale!
MOD DE PREPARARE:
- Amestecați făina albă, făina de migdale, untul, gălbenușurile și zahărul pudră până obțineți un aluat neted și nelipicios.
- Înfășurați aluatul obținut în folie alimentară și lăsați-l la frigider timp de 30 de minute.
- După ce aluatul s-a odihnit, întindeți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină, la o grosime de aproximativ 3 mm.
- Folosind forme de tăiat, decupați aluatul în formele dorite.
- Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți până când fursecurile capătă o nuanță aurie.
- Lăsați fursecurile să se răcească complet, presărați zahăr pudră pe jumătate din ele, apoi lipiți-le între ele cu gem, iar fursecurile sunt gata!
Cum să lucrezi cu aluatul Linzer 👇
Unt rece, rapiditate și odihnă în frigider
Aluatul fraged pentru fursecurile Linzer nu tolerează frământarea prelungită, untul cald sau mâinile calde. De aceea, recomand să lucrați cu aluatul cât mai rapid și să evitați frământarea îndelungată. Puteți, de asemenea, să folosiți un robot de bucătărie cu paletă de frământat, care nu va încălzi prea mult aluatul. Acest lucru vă va economisi timp și va păstra mâinile curate! Lăsați aluatul să se odihnească în frigider pentru cel puțin câteva ore, de preferat peste noapte. Înainte de a-l prelucra, scoateți-l din frigider cu suficient timp înainte, pentru a se înmuia puțin.
Lucrați în etape
Când lucrați cu aluatul, viteza de prelucrare este esențială. Aluatul pentru fursecuri linzer nu suportă căldura, așa că este bine să îl procesați în porții. Tăiați o bucată de aluat, prelucrați-o și păstrați restul la rece. Presărați partea superioară a fursecurilor linzer înainte de lipire, astfel încât zahărul să nu acopere gemul și aspectul să fie mai plăcut la vedere!
Lipirea cu gem
Utilizați un sac de patiserie în loc de cuțitul de întins. Puneți gemul în sac, tăiați vârful și aplicați-l pe partea inferioară a fursecurilor linzer – va economisi timp și adesea și nervi.
Folie de copt
Toată lumea cunoaște folia clasică de copt. Problema este că fursecurile linzer sau chiar și turtițele au tendința de a se umfla și deforma. O folie de silicon perforată ne va ajuta să asigurăm că fiecare bucățică de fursecuri linzer va fi frumos netedă și dreaptă.
Întinderea aluatului
Aluatul poate fi întins tradițional pe un blat ușor înfăinat. O alternativă este întinderea aluatului între două bucăți de hârtie de copt. Această metodă previne adăugarea excesivă de făină în aluat.
Așa că, să vă fie poftă!