Categorie

Cum să pregătești o granola sănătoasă? Ce trebuie să conțină?

Cum să pregătești o granola sănătoasă? Ce trebuie să conțină?

Cauți o variantă sănătoasă pentru micul dejun sau o gustare ușoară? Poate ai auzit deja despre granola, un fel de „müsli modern”, care îți oferă sațietate și, în același timp, substanțele nutritive necesare.

Punând mâna pe inimă, pâinea proaspăt coaptă cu o felie de șuncă este, într-adevăr, plăcută pentru micul dejun, dar cineva nu poate să o mănânce la nesfârșit. Ce-ar fi să încercăm o schimbare și să o înlocuim cu un bol de granola sănătoasă cu nuci și fructe? Apropo, granola este un exemplu minunat că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie doar nutritivă, ci și foarte gustoasă.

Cuvântul granola a apărut, de fapt, din întâmplare. Primul care a oferit granola sub forma fulgilor de ovăz cu făină Graham a fost medicul James Caleb Jackson, pacienților săi dintr-un sanatoriu. Atunci, el a numit-o granula. Câțiva ani mai târziu, un producător de cereale, acum celebru, John Harvey Kellogg, a creat o rețetă similară. Pentru a evita conflictele cu James, și-a numit creația granola.

Ce este granola

Mulți dintre voi, la prima vedere, nu veți recunoaște diferența între granola și müsli. Și este complet în regulă, deoarece, în esență, cele două alimente sunt foarte similare. Müsli și granola sunt bazate pe cereale integrale, eventual ovăz. Diferența principală constă în modul de preparare. În timp ce müsli este consumat crud, granola este servită preparată termic – mai exact coaptă.


Procesul este extrem de simplu. Baza integrală sau de ovăz trebuie completată în primul rând cu grăsimi. Nu orice fel de grăsimi, însă, ci, de exemplu, puțin ulei de cocos, care conferă fulgilor aroma și gustul său unic. Amestecul obținut este apoi turnat cu miere și copt.


Poate ați observat că în timpul preparării granolei nu am menționat niciun fruct sau nuci. Este complet în regulă, nu am uitat de ele. De obicei, granola este „mai pură” decât müsli, astfel încât orice alt ingredient suplimentar este inutil în timpul coacerii. Toate acestea se adaugă în momentul în care granola este gata. Atunci o puteți completa, de exemplu, cu căpșuni sau alt fruct liofilizat.


De unde vine granola

În regiunea noastră, granola nu a fost mult timp un subiect de discuție. Nu pentru că nu ar fi existat, ci pur și simplu am preferat alte forme de amestecuri de ovăz, cum ar fi müsli, menționat de multe ori. În America, însă, granola este cunoscută de mai bine de două secole. A fost descoperită de un medic și nutriționist din New York, James Caleb Jackson.

Doctorul Jackson a înțeles beneficiile nutrienților din granola. De aceea a decis să o facă parte din terapia sa de vindecare în băile unde ajuta clienții să se recupereze după diverse boli. Jackson a descoperit rapid că nutrienții din granola sprijină în mod semnificativ buna funcționare a corpului.

Cum să alegi cea mai bună granola

Acum știți din ce este compusă granola și care este originea sa. Haideți să vedem împreună cum să distingi granola de calitate de imitările sale nesănătoase. Granola autentică ar trebui să conțină un minim de ingrediente. Fiți atenți în special la prezența aromei artificiale, coloranților și altor aditivi chimici, care nu au ce căuta în granola.


Puteți încerca, de exemplu, granola noastră fără gluten cu nuci și miere. Nu doar că am adăugat miere de albine de calitate, dar am îmbogățit-o și cu un trio excelent de nuci – caju, migdale și nuci pecan.



Nu vă puteți imagina viața fără ciocolată? Nu vă faceți griji, nici noi! De aceea, am pregătit pentru voi granola cu ciocolată și afine, care vă va sătura și bucura în orice moment al zilei. Uleiul de cocos de calitate și siropul de arțar sunt completate de trei tipuri de ciocolată neagră din Belgia și Peru și extract de vanilie Bourbon Madagascar. Combinația perfectă este accentuată de prezența afinelor liofilizate, o sursă de caroten, fibre, vitamina C și calciu.


Dacă sunteți iubitori de căpșuni, cu siguranță vă veți bucura de granola noastră fără gluten cu căpșuni. Pe lângă căpșunile liofilizate, am adăugat fulgi de cocos, nuci caju și miere.

SFAT GRIZLY 👉 Doriți să creați o atmosferă de sărbătoare în casa dumneavoastră? Nu este nicio problemă. Granola noastră de Crăciun vă va duce imediat în satul lui Moș Crăciun din nordul Finlandei. De îndată ce deschideți ambalajul, vă va învălui mirosul de ciocolată, scorțișoară, condimente de turtă dulce și mere uscate. Și gustul... Este imposibil de descris, trebuie încercat! Apropo, granola de Crăciun Grizly este perfectă și ca un cadou comestibil pentru cei dragi. Am ambalat-o într-o cutie frumoasă cu un motiv festiv, care cu siguranță va aduce bucurie sub brad.





Autorul articolului

Lukáš Pancurák

Sunt pasionat de călătorii, mâncare delicioasă și timp petrecut în companie plăcută. De asemenea, sunt jurnalist și copywriter de mult timp. Când nu explorez locuri noi, probabil scriu și creez conținut. Îmi place să îmi extind cunoștințele în diverse domenii, deoarece cred că viața înseamnă învățare continuă.

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!