Categorie

Cum să cureți și să decojești alunele de pădure

Cum să cureți și să decojești alunele de pădure

Curățarea alunelor de pădure poate fi uneori o adevărată provocare. De aceea, vă oferim câteva sfaturi pentru a le decoji rapid și ușor.

Alunele de pădure sunt o gustare populară, plină de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Totuși, curățarea lor poate fi uneori complicată. Dacă încă nu știți cum să le decojiți, avem pentru voi câteva sfaturi care vă vor ajuta să realizați acest lucru simplu și rapid.

Când este sezonul alunelor și când ar trebui să fie culese?

Cel mai bine toamna! Alunele se coc la sfârșitul lunii septembrie și începutul lui octombrie, când coaja devine maronie și se desprinde ușor de miez. Momentul optim pentru recoltare este când alunele încep să cadă de pe arbori. Recoltarea prematură poate face coaja mai dificil de separat.

SFAT GRIZLY 👉 Dacă dintr-un motiv oarecare nu vă simțiți în stare să decojiți alunele de pădure sau pur și simplu nu aveți chef să vă apucați de treabă, nu-i nimic. La noi găsiți nu doar alune de pădure clasice, ci și decojite.

Cum să cureți alunele de pădure rapid și ușor

Sfat #1: Prăjirea în cuptor

Încălziți cuptorul la 180 °C și distribuiți alunele pe o tavă. Coaceți-le pentru 5-10 minute. Când începeți să simțiți aroma lor și observați că au început să se întunece și să crăpățeze ușor, sunt gata! Scoateți tava din cuptor și lăsați alunele să se răcorească puțin. Apoi înfășurați-le într-un prosop de bucătărie și frecați-le ușor – cojile ar trebui să se desprindă de la sine.

Sfat #2: Opărirea în apă cu bicarbonat de sodiu

A doua metodă eficientă de a decoji alunele este opărirea. Puneți la fiert un vas cu apă, adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu și aduceți la clocot. Adăugați alunele în apa clocotită și lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 3-5 minute. Apoi scurgeți-le și transferați-le în apă rece. După răcire, coaja se va desprinde ușor.

Sfat #3: Microundele pentru situații urgente

Dacă sunteți într-o mare grabă, puteți pune alunele în microunde la putere maximă timp de 2 minute. Coaja ar trebui să crăpățeze, iar după răcire, va fi ușor de îndepărtat.


     

Cum să păstrezi alunele decojite

Pentru a preveni râncezirea alunelor curățate, este crucial să le depozitați corect. Recomandăm utilizarea unor recipiente etanșe, păstrate într-un loc uscat și răcoros. Dacă aveți cantități mai mari, puteți să le și congelați pentru a le păstra prospețimea.




Autoarea articolului

Sabina Kratochvílová

Sunt puțin cam obsedată de tot felul de delicatese și de scris. Probabil am fost destinată pentru asta, deoarece bunica mea este profesoară de limbi străine. Greșelile nu erau niciodată tolerate la noi acasă. Chiar și vara, în vacanțe, mă chinuia zilnic cu dictări complicate. Când nu scriu nimic, probabil mă găsiți în bucătărie, uitându-mă ce aș putea mânca, sau afară cu cățelul meu, ori undeva unde îmi savurez băutura preferată, Moscow Mule.

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!