Categorie

33 de fapte interesante despre caju

33 de fapte interesante despre caju

De ce ar trebui să includeți caju în dieta dvs.? Avem pentru voi 33 de curiozități pe care ar trebui să le știți despre caju.

De ce ar trebui să includeți caju în dieta dvs.? Aceste nuci sunt printre cele mai populare pe piață. Nu sunt doar delicioase, ci și foarte benefice pentru sănătatea dvs.!

33 de curiozități pe care ar trebui să le știți despre caju

    1. Nucile de caju, atât de iubite de toată lumea, cresc pe un arbore tropical numit "măr de caju" (Anacardium occidentale), care provine din America de Sud. În prezent, mărul de caju este cultivat în zonele tropicale din întreaga lume.

    2. Cel mai mare măr de caju se află în Brazilia, are 140 de ani, iar ramurile sale acoperă o suprafață de 8.500 de metri pătrați. Este chiar înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness.

    3. Merele de caju au existat pe Pământ încă din epoca terțiară.

    4. Din punct de vedere botanic, nucile de caju nu sunt nuci propriu-zise, ci semințe.

    5. Pe arborele de caju cresc așa-numitele mere de caju, în care găsim semințele comestibile care ascund nucile de caju.

    6. Lemnul de caju este foarte dur și este utilizat pentru fabricarea de mobilier sub denumirea de „mahon alb”.

    7. Numele "caju" provine din cuvântul portughez „caje”, care înseamnă „nucă care se cultivă singură”.

    8. Nucile de caju se recoltează manual, iar un arbore poate produce până la 50 kg de nuci de caju pe an.

    9. Țara cu cea mai mare producție de nuci de caju este Vietnamul, care produce aproximativ un sfert din producția mondială de caju, inclusiv nucile Grizly provin de aici.

    10. Producția anuală de caju este în medie de 4,5 milioane de tone.

    11. Ajungerea la nucile propriu-zise nu este deloc ușoară, deoarece acestea sunt protejate de o cantitate mare de ulei rășinos numit cardol, care este coroziv și iritant pentru piele.


    12. Cardolul este îndepărtat din nuci prin prăjire, motiv pentru care nucile de caju nu pot fi niciodată etichetate ca RAW.

    13. Pe lângă nuci, se folosesc și codițele fructelor, care prin gustul lor amintesc a mango. Nu este surprinzător, deoarece caju și mango fac parte din aceeași familie de plante.

    14. Nucile de caju conțin de patru ori mai multă vitamina C decât portocalele. În afară de vitamina C, conțin și vitaminele B, E și K.

    15. Nucile de caju au cel mai mare conținut de fier dintre toate fructele cu coajă.

    16. Caju îmbunătățește calitatea părului, unghiilor și conferă pielii strălucire.

    17. Conținutul ridicat de calciu și cupru are un efect pozitiv asupra întregului aparat locomotor, de la cartilaje și articulații până la oase.

    18. Magneziul din caju îmbunătățește calitatea somnului, întărește sistemul nervos și accelerează regenerarea generală a organismului.

    19. Datorită conținutului ridicat de „grăsimi sănătoase”, nucile de caju au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular.

    20. Antioxidanții din nucile de caju luptă împotriva radicalilor liberi și întăresc imunitatea.

    21. Caju este bogat în fibre și are grijă de sănătatea florei intestinale.

    22. Consumul regulat de caju și alte nuci acționează ca o prevenire eficientă împotriva apariției diabetului de tip 2.


    23. Caju este, de asemenea, o sursă excepțională de acizi grași omega.

    24. Nucile de caju sunt bogate în luteină, esențială pentru sănătatea ochilor.

    25. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine – piatra de temelie a întregului organism uman.

    26. Untul de caju este unul dintre cele mai populare unturi de nuci.

    27. Veganii pot prepara din caju o alternativă excelentă la brânză.

    28. Nucile de caju sunt delicioase și în versiunea glazurată – în iaurt sau ciocolată.

    29. Servesc, de asemenea, ca un supliment excelent pentru bucătăria asiatică.

    30. Ronțăitul nucilor de caju aduce beneficii și dinților, gingiilor și întregii cavități bucale.

    31. Sunt perfecte pentru copt, ca gustare crocantă în fața televizorului sau ca o gustare consistentă la drum.

    32. Calitatea nucilor de caju este marcată cu o literă și un număr. Litera indică calitatea, iar numărul indică mărimea. Cu cât numărul este mai mic, cu atât miezurile sunt mai mari.

    33. Nucile de caju sunt adesea numite „antidepresiv natural”. Este datorită tuturor substanțelor benefice pe care le conțin sau datorită cât de delicioase sunt? Vom lăsa asta la latitudinea dvs., dar bucuria după consumul nucilor Grizly o putem garanta cu siguranță.

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!