Deși fasolei tonka i se spune „fasole”, de fapt nu este o leguminoasă. Este un condiment cu o aromă puternică, ce îmbină note de vanilie, migdală, scorțișoară și marțipan. La fel ca vanilia, este folosit pentru a aromatiza diverse deserturi dulci, dar și preparate sărate.

Ambalaj

20 g 19,99 lei 999,50 lei / kg

Deși fasolei tonka i se spune „fasole”, de fapt nu este o leguminoasă. Este un condiment cu o aromă puternică, ce îmbină note de vanilie, migdală, scorțișoară și marțipan. La fel ca vanilia, este folosit pentru a aromatiza diverse deserturi dulci, dar și preparate sărate.

Informații nutriționale pentru 100 g:

Valoare energetică: 1956 kJ / 467 kcal
Grăsimi: 13 g
din care acizi grași saturați: 7,4 g
Carbohidrați: 50 g
din care zaharuri: 9,1 g
Fibre: <0,5 g
Proteine: 17 g
Sare: 0,01 g

Încadrare

Încadrare administrativă: Semințe fermentate
Compoziție: Boabe tonka 100 %
Țara de origine: Venezuela
Ambalaj: Cutie de plastic resigilabilă
Depozitare: A se păstra într-un loc uscat, ferit de căldură și de razele soarelui.
Durabilitate minimă Min. trvanlivost do 16. 8. 2025

Produse similare

Popis

GRIZLY Fasole tonka 20 g

De fapt, fasolea tonka, numită și boabe tonka, reprezintă semințele fermentate și uscate ale fructelor arborelui numit Silovoň comun, care crește în America Centrală și de Sud. În ultimii ani, datorită aromei sale specifice, fasolea tonka a devenit un ingredient foarte îndrăgit în gastronomie, în special în bucătăria franceză. Odată rasă, aroma boabelor tonka amintește cel mai mult de vanilie, nougat și nuci. Este, în plus, foarte intensă, astfel că, de cele mai multe ori, este suficient să adaugi doar o cantitate mică în mâncare. În timpul depozitării poți observa pe suprafața boabelor tonka mici cristale albe. Nu-ți face griji, nu reprezintă un defect – este un proces natural care nu afectează calitatea produsului.

😋
aromă intensă care amintește de vanilie, migdale și scorțișoară
👩‍🍳
foarte îndrăgite în gastronomie
🍨
potrivite atât pentru preparate sărate, cât și dulci

Cum folosești fasolea tonka?

Fasolea tonka este folosită cu succes în întreaga gastronomie – este potrivită atât pentru preparate sărate, cât și pentru deserturi. O poți folosi, de exemplu, la prepararea înghețatei de casă, a budincilor sau a sufleurilor. Se poate adăuga în sosuri de roșii, supe cremă de morcovi sau chiar în paste. În plus, fasolea tonka este un ingredient excelent pentru diverse cocktailuri și băuturi alcoolice, inclusiv bere.

Rețetă cu caju

SFATUL GRIZLY

Lucrează cu fasolea tonka la fel ca cu o nucșoară întreagă. Chiar înainte de utilizare, rade o cantitate mică pe o răzătoare specială pentru nucșoară. Pentru o singură preparare este suficientă o cantitate foarte mică de fasole tonka – cam cât încape pe vârful unui cuțit.

Ingrediente

Informații nutriționale pentru 100 g:

Valoare energetică: 1956 kJ / 467 kcal
Grăsimi: 13 g
din care acizi grași saturați: 7,4 g
Carbohidrați: 50 g
din care zaharuri: 9,1 g
Fibre: <0,5 g
Proteine: 17 g
Sare: 0,01 g

Încadrare

Încadrare administrativă: Semințe fermentate
Compoziție: Boabe tonka 100 %
Țara de origine: Venezuela
Ambalaj: Cutie de plastic resigilabilă
Depozitare: A se păstra într-un loc uscat, ferit de căldură și de razele soarelui.