Categorie

De ce să incluzi migdalele în alimentația ta?

De ce să incluzi migdalele în alimentația ta?

Migdalele oferă un echilibru de nutrienți, grăsimi sănătoase și vitamine. Ele sunt un partener excelent nu numai pentru pierderea în greutate. Inspiră-te de ce ar trebui să le incluzi în dieta ta.

În ziua de azi, în lumea în care încercăm să găsim un echilibru între muncă, familie și sănătate, nu este ușor să găsim alimentele potrivite care să ne ajute să atingem acest echilibru. Dar căutarea lor poate da roade de multe ori - una dintre vedetele nutriționale sunt migdalele.


Micile nuci nu numai că impresionează prin gustul lor fantastic, dar reprezintă și o adevărată comoară pentru sănătate, pe care este păcat să o treci cu vederea. Citește mai departe pentru a afla de ce migdalele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta!

Ce conțin migdalele


Deci, de ce să mănânci migdale în mod regulat? Poate pentru că sunt pline de grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Valoarea nutritivă a migdalelor este pur și simplu grozavă! De exemplu, în prim-plan se află vitamina E, sau unul dintre cei mai puternici antioxidanți, care ne apără celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi. Și asta nu este tot - migdalele fără coajă oferă, de asemenea, un conținut bogat de vitamine din complexul B, magneziu, calciu, fier și zinc, care sunt componente esențiale pentru funcționarea optimă a organismului nostru.

Combinația dintre substanțele menționate mai sus ajută la protejarea celulelor de influențele nocive și oferă o regenerare verde a țesuturilor, inclusiv a pielii și a părului.

Probleme cu inima 

Migdalele au, de asemenea, un efect benefic asupra inimii. Datorită amestecului lor echilibrat de grăsimi sănătoase mononesaturate și polinesaturate, acestea pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol - făcând ca inima noastră să fie mai capabilă să lupte împotriva bolilor de inimă. În plus, studiile confirmă faptul că un consum regulat de migdale poate reduce semnificativ riscul de complicații cardiace.

Migdalele - partenerul tău de dietă

Bogate atât în proteine, cât și în fibre, migdalele vă pot menține senzația de sațietate, ceea ce este, desigur, un mare avantaj pentru oricine se află în echilibru pe o linie fină între menținerea greutății și pofte. Așadar, migdalele și dieta merg cu siguranță împreună, și nu trebuie să vă faceți griji că un consum rezonabil de migdale vă va da peste cap tabelele de calorii.

Trebuie spus, totuși, că valorile nutriționale și conținutul caloric al migdalelor variază ușor în funcție de prepararea lor. Aproximativ 1 porție (28 de grame) de migdale naturale netratate și necurățate conține aproximativ 160-170 de calorii, în timp ce aceeași porție de migdale sărate și prăjite are aproximativ 170-180 de calorii. Așadar, dacă aveți acasă migdale sărate sau prăjite, păstrați-le pentru o petrecere, ca un răsfăț pentru invitați. Migdalele dulci sunt cea mai calorică opțiune, de exemplu migdalele acoperite cu ciocolată și scorțișoară conțin 180-190 de calorii pe porție.

Migdalele naturale se mândresc, de asemenea, cu un indice glicemic scăzut și nu cresc nivelul de zahăr din sânge. Pentru diabetici și pentru cei care caută un aport constant de energie sănătoasă, acestea sunt un partener excelent.

Pe scurt, migdalele sunt ajutoare mici, dar extrem de puternice pentru organismul nostru. Așadar, de ce să nu începem astăzi această călătorie delicioasă către o sănătate mai bună? Nu doar papilele gustative vă vor mulțumi! Pătrundeți pe un alt tărâm al nucilor și verificați cele patru nuci puternice (caju, nuci pecan, alune de pădure și migdalele menționate mai sus) care sunt bune pentru sănătatea noastră.

Vă place acest articol? Spuneți-le și prietenilor dvs!